Medicii refuză vaccinarea anti-porcină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Serul Cantgrip este produs de Institutul Cantacuzino
Serul Cantgrip este produs de Institutul Cantacuzino

Campania de vaccinare a cadrelor medicale nu dă roade la Spitalul Judeţean Neamţ. Demarată de vineri, acţiunea colectivă de vaccinare cu serul Cantgrip e ignorată de foarte mulţi medici din cadrul instituţiei. 

„Până ieri după-amiază, numai 4 persoane din cei 80 de angajaţi de pe Secţia Unităţii de Primire a Urgenţelor au dorit să se vaccineze. Angajaţii noştri nu trebuie să spună motivul, ci numai dacă vor sau nu să se injecteze“, a declarat doctorul Sorin Ciobanu, directorul medical al Spitalului Judeţean Neamţ.


Nici directorul nu s-a vaccinat


În total, în cadrul celei mai mari unităţi sanitare din judeţ lucrează 1.500 de cadre medicale. Până la acest moment, numai 98 de persoane au fost de acord să primească vaccinul împotriva porcinei. Majoritatea celor care au vrut să se vaccineze  sunt asistente medicale.

Medicii nu au luat în seamă beneficiile vaccinului, anunţate  de Ministerul Sănătăţii, deşi fac parte din categoria cea mai expusă la risc. „Metoda exemplului este de domeniul trecutului şi era practicată mai ales pe vremea comunismului. Acum, lucrurile s-au schimbat şi fiecare are dreptul să facă ce doreşte cu sănătatea lui. Nici eu nu mi-am făcut vaccinul“, a mai adăugat doctorul Sorin Ciobanu.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite