Medici sabotaţi de calculatoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mulţi pacienţi vin la consultaţii, dar nu apar în baza de date
Mulţi pacienţi vin la consultaţii, dar nu apar în baza de date

Doctorii generalişti din judeţ se plâng că Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI), impus în toată ţara de oficialii de la Bucureşti, dă numeroase rateuri şi-i împiedică deseori să-şi facă treaba.

254 de medici ajunşi la limita răbdării au trimis ieri un memoriu în care semnalează numeroasele erori ale sistemului. Astfel, reţeaua care a costat statul român peste 100 de milioane de euro îi „elimină“ deseori fără nicio explicaţie pe unii pacienţi,  deşi au solicitat servicii medicale la cabinetele unde erau înscrişi.

„Cum să-i explici unei persoane care achită dările la sănătate şi care te-a ales pe tine ca medic de familie că nu îi poţi acorda asistenţă medicală după ce subit nu mai este pe lista de pacienţi?”, a spus revoltată Mihaela Covrig, şefa Asociaţiei Medicilor de Familie.

Nemulţumirea medicilor a apărut după ce, odată cu pierderea persoanelor de pe liste, au rămas şi fără o mare parte din venituri. După ce SIUI a devenit operaţional, fiecare medic de familie a fost obligat să introducă în baza de date proprie toate informaţiile privind pacienţii care trec pe la cabinet. „La înscrierea unui pacient pe listă validarea se face după mai mult de o lună, timp în care nu se pot furniza servicii respectivei persoane, în această situaţie aflându-se toţi sugarii“, a explicat dr. Covrig.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite