Maşinile cu anunţ de vânzare, interzise pe străzile din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii locali analizează mâine un proiect care vizează restricţionarea comerţului auto. Pietrenii care vor „să-şi mărite“ autoturismele ar mai putea s-o facă doar în târgurile de profil sau în showroom-uri.

 Aleşii locali sunt pe punctul de a lua o decizie menită să facă ordine în traficul rutier din Piatra Neamţ. Conform propunerii de hotărâre ce va fi dezbătută în şedinţa de mâine, va fi interzisă prezenţa pe domeniul public sau privat al municipiului a autovehiculelor pe care sunt lipite  afişe ce anunţă că maşinile sunt de vânzare.

„Pe străzi, în apropierea pieţelor, pe alei pietonale, pe trotuare, în parcări sau pe spaţiul verde sunt expuse spre vânzare autovehicule, remorci, rulote, care ocupă în permanenţă domeniul public sau privat al municipiului“, se arată în nota de fundamentare care însoţeşte proiectul de hotărâre.

Pietrenii, deranjaţi de lipsa locurilor de parcare

„Eu ştiu că în parcarea blocului unde locuiesc sunt permanent maşini care au afişe cu anunţul «de vânzare». De multe ori mi-e şi mie greu să mă strecor printre ele“, spune pietreanul Mihai Prisecaru, un locuitor din cartierul Mărăţei.

Soluţia oferită de edili celor care vor să scape de maşini este: „doar în spaţii special amenajate şi autorizate în condiţiile legii (târguri auto, showroom-uri etc)“.

Cei afectaţi de proiect spun că intenţia este lăudabilă, dar greu de aplicat. „Eu am anunţul pe lunetă tot timpul şi mă folosesc de maşină să mă deplasez prin oraş unde am nevoie. Dacă o duc în parcarea auto de la ştrand, trebuie să dau bani la taximetrişti“, spune comerciantul Codrin Mardare. Dacă proiectul de hotărâre va fi adoptat fără amendamente, proprietarii maşinilor cu afişul de vânzare riscă amenzi contravenţionale între 200 şi 500 de lei.

Prin aceeaşi hotărâre se prevede că vor fi sancţionaţi cu amenzi între 300 şi 600 de lei cei care parchează autovehicule cu masa autorizată peste 3,5 tone pe străzi, pe alei pietonale, pe trotuare, sau pe spaţiul verde din oraş.  Soluţiile pe care le au pietrenii care vor să-şi vândă maşinile sunt parcul auto şi târgul care are loc în fiecare weekend în spaţiul de la ştrand, în schimbul unei taxe săptămânale de 8 lei.

 „Pentru Piatra Neamţ acest târg are şi rolul de a descongestiona străzile de maşinile parcate spre a fi vândute, cu afişele pe ele“, preciza în urmă cu câteva zile Mihai Apopii, şeful Camerei de Comerţ şi Industrie Neamţ, instituţie care deţine spaţiul expoziţional.

Vasile Avram, constructor: Nu mi se pare normal să nu pot afişa pe maşina mea că e de vânzare.

Constantin Vasilache, pensionar: Maşinile ar trebui să se vândă doar la târgul de maşini, nu prin parcări.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite