FOTOGALERIE Maşină de poliţie incendiată la Roman

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două autoturisme parcate în curtea Poliţiei din municipiul Roman, judeţul Neamţ, au fost vandalizate. Una dintre mașini a fost incendiată, iar o alta a fost stropită cu vopsea. Cel mai probabil a fost vorba despre o mână criminală.

Update ora 15.15

Cătălin Marian, bărbatul din Roman care a dat foc unei mașini a Poliției, a fost reținut pentru 24 de ore și este cercetat pentru distrugere prin incendiere. Romașcanul va fi prezentat Parchetului local cu propunerea de arestare preventivă.

Update ora: 13. 40

Bărbatul a consumat băuturi alcoolice la o crâşmă din Piaţa Mică a municipiului Roman. Deoarece s-a implicat într-un scandal, a fost amendat la ora 23.30 de o patrulă mixtă (poliţist şi jandarm), pentru tulburarea liniştii publice. Acest lucru i-a trezit romaşcanului ura pentru oamenii legii.

Înainte de a-şi pune în aplicare fapta,  în jurul orei 01.30, individul a sunat la Poliţie şi a ameninţat că va da foc primului poliţist sau primului jandarm care-i iese în cale.

Bărbatul şi-a procurat o cutie cu vopsea albă şi diluant şi a stropit cele două maşini de poliţie, una de la Poliţia Rurală Români şi cealaltă de la circulaţie, a Poliţiei Roman. După ce a stropit cu vopsea şi diluant, romaşcanul a incendiat şi cutia unde a aruncat resturile, pentru a şterge probele.

Un angajat de la salubritate a trecut pe acolo şi a sunat la 112 să anunţe focul. Ofiţerul de serviciu a ajuns când incendiul era la început. Maşina de la Circulaţie nu a apucat să ardă, fiind doar unsă cu vopsea. 20% din capota motorului, farul din dreapta şi masca celeilalte maşini au ars.

Romaşcanul este cercetat pentru distrugere în formă calificată şi pentru distrugere şi poate face pâna la 15 ani de închisoare. Bărbatul nu are cazierul curat, în trecut fiind cercetat pentru furt.

image

..................................

Update ora: 12.55

A fost prins bărbatul care a vandalizat cele două maşini de Poliţie din Roman. Făptaşul este din Roman, are 30 de ani şi a dorit să se răzbune pe poliţişti pentru că a primit o amendă pentru tulburarea liniştii publice.

„Pe 22 decembrie, la ora 02.40 am fost sesizaţi de un angajat de la salubritate că în parcarea din faţa Poliţiei se vede o flacără. Ofiţerul de serviciu a ieşit şi a stins începutul de incendiu cu o găleată cu apă. Tânărul este în cercetări, am adunat destule probe împotriva lui", a declarat comisarul șef Dragoş Bălău, şeful Poliţiei Municipiului Roman.

......................................

Update ora : 12.05

Pompierii de la Detașamentul Roman sosiți la fața locului nu au mai avut de ce să intervină, dar au stabilit cauza producerii incendiului la mașina MAI.

„Cauza incendiului a fost focul pus intenționat. Pompierii doar au scos bornele de la mașină, pentru că focul fusese stins de personalul de la Poliție”, a spus căpitanul Iulian Jugan, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

----------------------------------

"Miercuri noapte, în jurul orei 2.50, o persoană necunoscută a incendiat o maşină a poliţiei şi a aruncat cu vopsea peste un alt autoturism. Maşinile erau parcate în faţa sediului Poliţiei. Incendiul a fost stins imediat de personalul de serviciu. A fost identificat un suspect. Se desfăşoara activitatea de cercetare", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, Cătălina Bădeanu.

Vom reveni cu amănunte.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite