Mașina unui polițist din Târgu Neamț incendiată din răzbunare FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mașina polițistului a fost incendiată în partea din față
Mașina polițistului a fost incendiată în partea din față

Lucian Romilă a dat foc în miezul nopții BMW-ului care aparține unui polițist rutier. Gestul a fost făcut, cel mai probabil, ca răzbunare pe agentul care l-a lăsat fără carnet de conducere.Tânărul piroman și prietenul său au fost reținuți pentru distrugere.  

Supărat pe agentul Bogdan Nechita, târgnemțeanul a stropit autoturismul  BMW, parcat pe strada Cuza Vodă din Târgu Neamț cu o substanță inflamabilă și i-a dat foc. Incidentul a avut loc la șapte minute după miezul nopții de marți spre miercuri. Un vecin a văzut flăcările la mașină și a anunțat imediat, prin 112, iar pompierii sosiți cu o autospecială au stins incendiul înainte ca focul să mistuie în întregime limuzina.

BMW-ul incendiat al polițistului

„Din primele indicii s-a stabilit că incendiul a fost provocat. Incendiul s-a produs din exterior, iar în apropiere s-au găsit ca probe un pet de plastic care conținea combustibil", a precizat lt.colonelul Dumitru Gavrilescu, șeful Detașamentului de pompieri din Târgu Neamț.

Piromanul, un recidivist la volan

Ținta incendiatorului este un angajat al formațiunii rutiere care, în urmă cu câteva luni l-a prins pe Lucian Romilă conducând o mașina sub influența alcoolului. Supărat că a rămas fără permis, acesta a dorit să se răzbune mai ales că s-a ales cu dosar penal după ce a fost depistat din nou în trafic conducând, de această dată fără permis.

„Și eu l-am arestat în urmă cu trei ani pe acest individ pentru comiterea unor furturi. Aici se poate ajunge când vorbim de lipsa de protecție a polițistului care-și face treaba, pe el cine-l apără?", a spus agentul șef Neculai Isache, liderul biroului județean al Sindicatului Național al Polițiștilor (SNPPC) Neamț.

Autoturismul polițistului, fabricat în anul 2000, a fost distrus în proporție de 60%, prejudiciul fiind evaluat la circa 5.500 de euro. Au ars anvelopele din față, spoilerul, motorul, plus alte componente situate în partea din față a autoturismului. Cum mașina nu era asigurată, singura șansă de a recupera ceva din pagubă este de a apela la un demers pe linie sindicală.

Mașina a fost incendiată în partea din față, la motor

„O să-l ajutăm pe colegul nostru să recupereze paguba apelând la acel Ordin 24 al Ministrului de Interne care prevede că se pot acorda despăgubiri dacă sunt consecință a muncii de poliție. Agentul avea mașina luată în leasing, prin credit de nevoi personale în urmă cu patru ani", a mai spus Neculai Isache.

Instanța a decis arestarea preventivă a lui Lucian Romilă și a lui Liviu Lăcătușu complicele care l-a ajutat pe autorul incendierii să procure combustibilul dintr-o benzinărie.

Lucian Romilă, piromanul supărat pe polițistul care l-a lăsat pieton:

Lucian Romilă, piromanul supărat pe mașina polițistului

Mașinile polițiștilor ținte ale răzbunărilor

În urmă cu doi ani, autoturismul ajutorului şefului de post din comuna Girov, agentul Mihai-Romeo Ungureanu, a fost de asemenea incendiată. Maşina marca Logan, era parcată în faţa blocului din Girov în care locuia proprietarul. Acesta a auzit declanşându-se alarma şi a ieşit primul să stingă incendiul, iar în ajutorul său au sărit vecinii, reușind stingerea focului până la venirea pompierilor

Și atunci, incendiatorul a folosit benzină, pe care a adus-o într-un bidon de plastic şi a turnat-o pe capotă, după care i-a dat foc.

Maşina fusese cumpărată cu credit făcut pe o perioadă de 10 ani.

„Comuna are 10 sate şi răzbunarea aceasta este o consecinţă a activităţii mele de poliţist", spunea agentul Mihai-Romeo Ungureanu.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite