Neamţ: Mall public, pus la zid de cel privat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Mall public, pus la zid de cel privat
Neamţ: Mall public, pus la zid de cel privat

Concurenţa nou sosită pe piaţa pietreană dezarmează şi ultimii comercianţi rămaşi în vechiul complex în aşteptarea Serviciilor Comunitare.

Centrul comercial inaugurat în urmă cu un an de municipalitatea din Piatra Neamţ are tot mai puţini clienţi odată cu deschiderea în oraş, acum o săptămână, a mall-ului Galleria. Dezvoltatorul privat Globe Trade Center a alocat pentru ridicarea mall-ului nu mai puţin de 75 de milioane de euro, sumă ce depăşeşte cu mult investiţia Primăriei, de „doar“ 10 milioane de euro.

În afară de luxul oferit de noile magazine din Galleria, pietrenii sunt tentaţi, în plus, şi cu cele 900 de apartamente oferite spre vânzare în complexul rezidenţial construit în apropierea noului mall. „Nu putem compara condiţiile oferite aici cu cele ale vechiului mall. Parcarea este generoasă, înăuntru este un ambient plăcut şi seamănă într-adevăr a mall. Supermarketul de la parter aduce iarăşi mulţi clienţi, pentru că se poate profita de o plimbare pentru a umple şi coşul necesar zilnic“, este de părere pietreanca Diana Botei.

Doar 20 de comercianţi în mall-ul Primăriei

Deschis cu fast şi intenţii de prosperitate, mall-ul  Primăriei de pe Cuejdi funcţionează acum la nici jumătate din capacitate. „Au mai rămas 20 de agenţi comerciali care plătesc chirie, dar care nu deschid magazinele tot timpul. Noi nu putem să-i obligăm, aşa că nu ştim exact câţi sunt activi în fiecare zi“, a declarat Valentin Mîţu, directorul societăţii Urban, cea care administrează în prezent complexul comercial Cuejdi.

Municipalitatea a promis că va intermedia mutarea la Cuejdi a Serviciul de Permise şi Înmatriculări şi cel de Evidenţa Populaţiei pentru a spori numărul de vizitatori. Data de predare a lucrărilor pentru amenajarea birourilor serviciilor comunitare era 1 august. Administratorii se feresc acum să mai estimeze un nou termen. Nici comercianţii care au mai rămas în complexul de pe Cuejdi nu cunosc detalii, însă continuă să spere.

Comercianţii de la Cuejdi s-ar mulţumi cu puţin

„Eu îmi doresc să se mai schimbe ceva după ce o să vină cei de la taxe. Măcar 1.000 de oameni pe zi să intre în mall, în magazinul meu să intre 100 şi să cumpere 50, şi noi am fi mulţumiţi“, îndrăzneşte să calculeze Maria Mihăilescu, vânzătoare la un stand de cosmetice.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite