Neamţ: Locatarii sunt revoltaţi de costurile reabilitării termice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Locatarii sunt revoltaţi de costurile reabilitării termice
Neamţ: Locatarii sunt revoltaţi de costurile reabilitării termice

Locuitorii cer modificarea proiectului pentru reducerea costurilor, chiar cu preţul renunţării la termopane pe casa scării şi la uscăto.

După ce au aflat din „Adevărul de Seară“ ce diferenţe mari de preţ există între costurile reabilitării termice la blocurile D1 şi D5 din cadrul Asociaţiei de proprietari 3 Centru, proprietarii din blocul D5 au trimis o scrisoare la redacţie în care au precizat că nu vor să plătească pentru reabilitarea termică a blocului mai mult decât la alte blocuri.„Nu suntem de acord să plătim cu 404.252 de lei mai mult decât celelalte blocuri“, se spune în adresa semnată de câţiva proprietari din blocul D5, de pe strada Mihai Eminescu. Nemulţumirea oamenilor este îndreptăţită, de vreme ce blocurile D1 şi D5 sunt identice.

Datorii de zeci de mii de lei
Ion Onofrei, de la scara A a blocului D5, crede că s-ar putea reduce costurile reabilitării termice prin păstrarea tâmplăriei existente pe casa scărilor, la spălătoarele şi uscătoarele de la mansardă, care nu se mai folosesc. „Geamurile de pe casa scării şi cele de la uscător să fie lăsate aşa cum sunt, nu avem nevoie de mai multă căldură pe casa scării. Drept dovadă, casa scării A este plină de flori, care au rezistat foarte bine iarna şi fără termopane“, a spus Ion Onofrei. Proprietarii se tem că nu vor avea cum să acopere costurile reabilitării termice, care se ridică la aproximativ 1,7 milioane de lei, din moment ce numai datoriile scării A au ajuns la 30.000 de lei.


„Asociaţia 3 Centru are mari datorii faţă de furnizori. Numai scara A are peste 30.000 de lei restanţe şi nu ştim cum vom recupera sumele rezultate din reabilitare, căci peste 80% suntem pensionari şi nu ştim cum vom ieşi din iarnă“, se mai scrie în adresa primită la redacţie. Preşedintele Asociaţiei de proprietari 3 Centru, Dumitru Horhogea, spune că nu a primit nici acum informaţii despre tarifele percepute diferit.

„Am umblat în continuare pe drumuri după explicaţii referitoare la diferenţa de preţ. Firma care a câştigat licitaţia mi-a zis că nu e treaba ei să modifice proiectul, că a primit din Primărie contractul şi valoarea acestuia. Oficial, nu a scris nimeni niciun răspuns către asociaţie. Dacă mie nu-mi dă nimeni nicio explicaţie, eu nu pot răspunde nici oamenilor“, a spus Dumitru Horhogea.

Contractul nu se mai poate modifica

Preţul reabilitării a fost modificat, după licitaţie, în plus cu 62.288,49 lei, în cazul blocului D5 şi în minus cu 404.252,14 lei, în cazul blocului D1, deşi sunt identice. „Au avut cinci zile la dispoziţie înainte de a semna contractul. Atunci puteau să se decidă dacă sunt sau nu de acord cu cele stipulate în act“, a spus Ludmila Armaşu din cadrul Departamentului de Comunicare al Primăriei.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite