Lenea de la Apa Serv, afişată la întreţinere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefii regiei vor plăti zilnic, din banii încasaţi de la locuitorii oraşului, 6.850 de euro, echivalentul unei maşini Logan.

După ce şefii Apa Serv au amânat de două ori termenele de predare şi au promis ferm că vor termina lucrările la canalizare până pe 6 mai, pietrenii s-au văzut şi astăzi puşi în situaţia să facă slalom printre şanţuri şi mormanele de nisip şi moloz.

Constructorii care s-au ocupat de montarea noilor ţevi spun că şi-au făcut treaba, iar problemele au apărut chiar la partea de suprafaţă, când gropile trebuiau acoperite, străzile asfaltate, iar spaţiile verzi refăcute.

Mai cer răgaz 14 zile

Şefii regiei spun că e o chestiune de doar câteva zile. „Mai am de finalizat gazonul şi trotuarele unde s-au amplasat hidranţii. Contractul de apă va fi recepţionat pe 10 mai, atunci când se va întruni o comisie de specialitate, care va verifica dacă am reuşit să ne încadrăm în normele impuse iniţial“, a declarat Gheorghiţă Zaharia, reprezentant al societăţii Apa Serv.

Fiecare zi de întârziere faţă de graficul stabilit este sancţionată de finanţator, adică de Uniunea Europeană, cu 6.850 de euro pe zi. Muncitorii par să se fi împăcat deja cu ideea că vor avea de achitat penalităţi şi spun că tot ce pot face acum este să reducă cât mai mult suma de plată.

„Sperăm să nu plătim nimic mai mult şi să reuşim să aducem comisia să facă recepţia la lucrările din zona asta abia pe 20 sau 21 mai“, a răspuns Florin Comşa, cel care răspunde de finalizarea proiectului.

Unde se mai lucrează

În acest moment mai există străzi sparte şi muncitori care încearcă să acopere tranşeele în mai multe puncte ale oraşului. „Mai lucrăm la racorduri pe strada Fermelor, 9 Mai, zona Gării şi în mai multe zone din municipiu pentru asfaltare. Gropile vor fi acoperite numai pe partea pe care am lucrat, nu pe toată lăţimea străzilor“, a completat Florin Comşa.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite