Lecţii de actorie la Biblioteca Judeţeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii învaţă textele pieselor pe care le vor pune în scenă
Tinerii învaţă textele pieselor pe care le vor pune în scenă

Pietrenii care dispun de timp liber şi pasiune pentru domeniul artistic pot petrece două seri pe săptămână lucrând la un nou proiect teatral. Proiectele din cadrul „Teatrului de Joacă“ le permit tinerilor cu vârste cuprinse între 15 şi 35 de ani să-şi experimenteze deprinderile de actori.

„Dacă joci teatru, dobândeşti noi calităţi de relaţionare, ai posibilitatea să scapi de anumite blocaje şi vei avea mai multă energie, inventivitate şi putere de adaptare“, spune Ghiţă Hibovschi, coordonatorul „Teatrului de Joacă“ de la Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu“.


Preselecţie pentru teatru-dans


Cei care îşi doresc să urce pe scenă şi au calităţi de actori şi dansatori pot fi incluşi uşor în acest proiect. „Eu am venit de o săptămână şi mi se pare foarte interesant. Am decis să încerc pentru că-mi place mult să dansez“, povesteşte pietreanca Oana Radu.


În acest moment, 14 persoane cu vârste cuprinse între 15 şi 55 de ani activează în cadrul a trei proiecte derulate la „Teatrul de Joacă“. „Vin pentru că-mi place să interacţionez cu oamenii şi îmi place să mă joc. Pentru mine viaţa e o joacă serioasă, iar teatrul îmi dă posibilitatea să fac asta“, explică Petronela Baghiu, asistent medical.


Doritorii se pot prezenta timp de o lună, în fiecare marţi, de la ora 17.00, la Biblioteca Judeţeană pentru preselecţie. „Intenţionez să lucrez cu amatorii, prin intermediul cărora pregătim două spectacole, dar şi cu actori profesionişti“, explică Ghiţă Hibovski.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite