Neamţ: Lăutarii din centru, lăsaţi fără microfoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Lăutarii din centru, lăsaţi fără microfoane
Neamţ: Lăutarii din centru, lăsaţi fără microfoane

Reporterii „Adevărul de Seară“ au preluat zecile de sesizări ale pietrenilor deranjaţi de zgomotul muzicanţilor şi au atras atenţia oficialilor Gărzii de Mediu.

În luna august, reporterii „Adevărul de Seară“ au semnalat mai multor instituţii responsabile lipsa de respect a restaurantelor care „ofereau“ muzică la maxim pietrenilor din centrul oraşului.

Locuitorii care nu şi-au mai putut găsi atunci odihna au primit o veste bună de la comisarii Gărzii de Mediu. Controalele efectuate la terasele restaurantelor i-au luat prin surprindere pe administratorii acestora, care au primit interdicţii stricte.

Nivelul decibelilor, depăşit cu mult

Comisarii Gărzii de Mediu au efectuat măsurători în zona complexului comercial Unic. Acolo unde limita de sunet admisă era de 50 de decibeli, rezultatele măsurătorilor au ajuns la 68,6. „Specialiştii Agenţiei de Mediu şi ai Direcţiei de Sănătate Publică au constatat că cea mai importantă sursă de poluare fonică era muzica formaţiei de la terasa din centrul oraşului. Noi am luat măsurile pe care le impune legea şi le-am interzis să mai cânte“, a declarat Cristina Miclăuş, purtător de cuvânt la Garda de Mediu Neamţ.

Patronul restaurantului  s-a conformat sancţiunii de frica unui scandal public.  „Am primit o somaţie şi am înţeles. Noi ne vom încadra, pentru că nu mai avem nevoie de vreun scandal, numele meu valorează mai mult“, a declarat Vasile Ouatu, patronul localului. Pentru a nu rata totuşi beneficiile financiare aduse de petreceri, acesta a găsit o soluţie de avarie.  

„Avem deja un proiect pentru a acoperi terasa. O să fie izolată fonic după cum cere legea şi nu cred că o să mai fie probleme. În toamna asta sperăm să finalizăm lucrarea“, a completat Ouatu. Oficialii Gărzii de Mediu atrag atenţia patronilor teraselor care nu ţin cont de somnul pietrenilor că trebuie să ia măsuri pentru a se încadra în limitele fonice acceptate. „Nerespectarea valorilor fonice admise de autorizaţia de mediu atrage sancţiuni drastice: amenda variază între 50.000 şi 100.000 de lei pentru persoanele juridice“, a completat Cristina Miclăuş.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite