Neamţ: Laptele şi cornul, licitat pe ultima sută de metri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Laptele şi cornul, licitat pe ultima sută de metri
Neamţ: Laptele şi cornul, licitat pe ultima sută de metri

La nivelul judeţului Neamţ firmele care vor distribui lapte şi corn în şcoli din tomană vor fi alese pe ultima sută de metri. Cu 12 zile înainte de începerea anului şcolar, Consiliul

La nivelul judeţului Neamţ firmele care vor distribui lapte şi corn în şcoli din tomană vor fi alese pe ultima sută de metri. Cu 12 zile înainte de începerea anului şcolar, Consiliul Judeţean Neamţ a anunţat organizarea licitaţiei pentru distribuirea produselor lactate şi de panificaţie.

Valoarea estimată a contractului petnru anul şcolar 2009-2010 este de peste 11 milioane de lei. „Limita valorii zilnice pentru produsele lactate şi de panificaţie acordate pentru un elev, respectiv preşcolar ,este de 1,17 lei, inclusiv TVA“, se arată în anunţul de participare. Practic, începând din toamnă vor fi distribuite milioane de pachete către cei aproape 57.000 de elevi din judeţul Neamţ. Firmele interesate să participe la licitaţie pot depune oferte pentru toate cele nouă loturi din zonele Piatra Neamţ, Roman, Bicaz şi Târgu Neamţ.

La nivelul Moldovei, celelalte autorităţi judeţene au organizat deja licitaţii, iar cele mai mari sume puse la dispoziţie au fost din partea CJ Suceava, unde pentru lapte şi corn au fost estimate cheltuieli de peste 22 de milioane de lei.
Valoarea tuturor contractelor licitate la nivelul regiunii depăşeşte 85 de milioane de lei. Singura instituţie din Moldova care nu organizează licitaţie pentru toate localităţile din judeţ este CJ Iaşi.

„Până în anul şcolar 2008-2009 CJ Iaşi organiza licitaţii pentru asigurarea acestor produse, dar am decis să transferăm această problemă la primării. În loc de o licitaţie vor fi 98, fiecare se va descurca cum va putea”, a precizat Constantin Simirad, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite