Noul prefect de Neamț a fost instalat în funcție

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La învestirea oficiată în prezența șefilor de deconcentrate, Dan Vasile Constantin a vrut să impresioneze cu un citat celebru, pe care i l-a atribuit, în mod eronat, fostului președinte al Americii, John Fitzgerald Kennedy (JFK).

Județul Neamț are un nou prefect, numit în funcție la distanță de trei săptămâni de la demiterea lui Mihai Archip, fostul reprezentant al Guvernului în teritoriu.

Dan Vasile Constantin a fost numit în funcție miercuri, 30 mai, prin decizia premierului Victor Ponta, iar instalarea oficială a avut loc a doua zi, odată cu publicarea deciziei în Monitorul Oficial.      

După ce a depus jurământul în fața șefilor de instituții descentralizate și a secretarului de stat Cătălin Chiper, trimis să oficieze instalarea în funcție, noul prefect a dat asigurări că va veghea la organizarea și desfășurarea corectă a alegerilor locale. De asemenea, el a aproximat un citat celebru pe care i l-a atribuit în mod greșit fostului președinte al SUA, J.F. Kennedy.

„Mă gândesc în aceste moment la câteva din cuvintele pe care președintele SUA, în momentul în care a fost învestit în funcție, John Fitzgerald Kennedy, a fost învestit în funcție, spunea ceva de genul acesta: <Unii oameni văd lucrurile așa cum sunt, și întreabă 'de ce', eu gândesc la lucruri care nu sunt, și întreb 'de ce'?>", a spus Dan Vasile Constantin.

Expresia pe care a vrut să o reproducă noul prefect îi este atribuită în fapt, lui Robert Francis „Bobby" Kennedy , fratele mai mic al fostului președinte, fost procuror general și senator american, care a spus: „Unii oameni văd lucrurile așa cum sunt și întreabă 'de ce?', eu visez lucruri care nu există, și întreb 'de ce nu?".

Intră pe neamt.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite