Neamt: Jurnalul telegondolei, completat de turişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamt: Jurnalul telegondolei, completat de turişti
Neamt: Jurnalul telegondolei, completat de turişti

Jurnalul de impresii a ajuns la volumul IV şi cuprinde inclusiv opinii ale unor turişti veniţi din Israel, Marea Britanie, Mexic sau Bangladesh.

Administratorii telegondolei spun că august a fost, până acum, luna cea mai încărcată din punct de vedere al fluxului de clienţi. „Revin acasă în concediu şi concetăţenii noştri şi mulţi turişti străini ne vizitează oraşul. Anul trecut, recordul de încasări a fost în august, dar era şi primul an de funcţionare“, a explicat directorul tehnic al Perla Invest, Dan Câmpeanu. Unul dintre instrumentele de măsurare a gradului de satisfacţie a clienţilor telegondolei este jurnalul de impresii şi sugestii care şi-a deschis sâmbătă cel de-al patrulea volum din acest an. Părerile turiştilor sunt majoritar elogioase la adresa administraţiei locale care a realizat investiţia.


„Ne-a plăcut mult călătoria şi priveliştea de sus a oraşului“, consemnează în jurnal Abedi Zainul din Bangladesh, în vreme ce Iulian Tiron, venit de la Roma, scrie că „Aşa senzaţie nu am avut nici la Disneyland, în Paris“. Cele mai multe aprecieri vin de la turiştii din ţară: „E cea mai tare telegondolă din estul Europei“, scrie convinsă Andreea Maşala, medic rezident din Târgu Jiu. Mesaje de acest gen sunt consemnate de vizitatori din multe judeţe ale ţării.  


Turiştii vin cu sugestii


„Telegondola ar fi şi mai atractivă dacă în cabine, sub picioare, s-ar pune sticlă, să se vadă prin ea oraşul“, sugerează Marin din Suceava. Un alt turist, anonim, propunea administratorilor, pe data de 6 august „să se facă telegondolă şi pe vârful Ceahlău“.


...şi reclamaţii


La acest capitol, nemulţumirile se leagă de tarifele la bilete practicate pentru copii sau pentru diverse categorii de clienţi. „Am invitat o prietenă din Orhei şi i-a plăcut foarte mult plimbarea cu telegondola. A rămas însă gustul amar că nu există reducere pentru studenţi ca în alte oraşe“, scrie Cristina din Piatra Neamţ. Alte reclamaţii privesc amenajările de pe vârful Cozla, în special cele privind igiena toaletelor ecologice şi starea căilor de acces.


Observaţii din Mexic


„Deben mejorar el acceso y poner un anuncio“, scrie C. Giulien, un turist venit tocmai din Mexic, care a observat că trebuie îmbunătăţite şi semnalizate căile de acces spre platoul de pe munte. „E mult praf, trebuie asfaltat, iar comercianţii ar putea chiar să sponsorizeze amenajarea locului“, consideră Diana, o turistă din New York, nemulţumită şi de manelele auzite la un chioşc.  

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite