Neamţ: Portret/Nicoleta Munteanu: Jurnalista care face carieră în teatru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Portret/Nicoleta Munteanu: Jurnalista care face carieră în teatru
Neamţ: Portret/Nicoleta Munteanu: Jurnalista care face carieră în teatru

Pietreanca semnează campanii umanitare la ziar şi este unul dintre membrii de bază ai trupei „Teatrul Vostru“, înfiinţată acum trei ani de actriţa Draga Olteanu Matei.

Nicoleta a făcut cunoştinţă cu scena Casei de Cultură din Piatra Neamţ la şase ani, când a recitat o poezie de George Topârceanu cu care a strâns ropote de aplauze.

Întrebări şi răspunsuri


Într-o situaţie limită, ce ai alege între jurnalism şi teatru?
Aş alege fără regrete teatrul. Deşi ştiu că nu aş putea avea un trai îndestulat numai din activitatea de scenă, lumea aceasta îmi oferă altfel de satisfacţii. Oamenii care te privesc, te apreciază pentru ceea ce eşti. La finalul unui spectacol, cineva a strigat: „Bravo, Doruleţ!“, numele meu din piesa aceea. Nu există mulţumire mai mare.


Dacă ai primi un rol mare, ai pleca în capitală?
Pentru mine, Bucureştiul pare un loc gri, trist şi închis de betoane. Ştiu că nu aş putea câştiga ca actriţă acolo decât dacă aş juca în telenovele. În acest moment, nu îmi doresc asta, ci vreau să fac teatru de calitate.

Ce-i place
Nicoletei îi place să muncească. Tânăra jurnalistă are mereu zâmbetul pe buze şi crede că nimic în viaţa asta nu o face mai fericită decât activităţile care să îi umple ziua. 

Ce nu-i place
Îi displace egoismul oamenilor şi prefăcătoria. „Din fericire, pe scenă rolurile negative sunt cele mai frumoase, însă în viaţa reală, din păcate, sunt cel mai des întâlnite. Mi-ar plăcea să văd oameni deschişi, care să se iubească în primul rând pe ei înşişi, iar mai apoi pe cei din jur“, a completat Nicoleta.

Profil
Născută. 12 august 1984, Piatra Neamţ.
Studii. Facultatea de Jurnalism „Spiru Haret“ din Piatra Neamţ.
Familie. Necăsătorită.


De atunci au trecut aproape 20 de ani, iar destinul a îndrumat-o spre aceeaşi scenă. Este unul dintre oamenii de bază ai trupei înfiinţată acum trei ani de doamna scenei româneşti, Draga Olteanu Matei. „Nu aş fi crezut că după atâţia ani o să urc pe aceeaşi scenă. Acum este altceva, dar în acelaşi timp am rămas copilul care are emoţii de fiecare dată şi se bucură la orice spectacol, ca la prima reprezentaţie cu public“, îşi aminteşte proaspăta actriţă.


„A uitat“ să respire
din cauza emoţiilor


Una dintre primele încercări în teatru a fost chiar preselecţia pentru trupă. Nicoleta povesteşte amuzată: „Am învăţat de acasă tot o poezie de Topârceanu. De emoţii m-am încurcat şi până la urmă am recitat una scrisă chiar de mine. Iar când a trebuit să cânt, nu-mi venea în minte decât un colind. Aşa am reuşit să-i amuz pe cei din jur“.


Nicoleta Munteanu îşi aminteşte cum aceleaşi sentimente, poate chiar mai profunde, au încercat-o la prima reprezentaţie oficială în noua familie de la „Teatrul Vostru“. „Prima apariţie şi primele aplauze au însemnat enorm pentru mine. Atunci când am intrat pe scenă am simţit o durere uriaşă în piept şi parcă uitasem să respir“.


Deşi trupa „Teatrul Vostru“ este formată din actori amatori, munca şi ambiţia celor opt membri au făcut ca spectacolele lor să fie aclamate în întreaga ţară, alături de nume mari ale scenei. „Ador familia mea de la teatru. Suntem foarte uniţi, iar când mergem în turnee peste hotare, nu simţim dorul de casă. Cântăm, povestim, este o adevărată sărbătoare“, spune Nicoleta, plină de entuziasm.


Jurnalismul este
pentru oamenii din jur


Nicoleta Munteanu a ales să facă jurnalism din dorinţa de a-i ajuta pe cei din jur: „Nu îmi imaginez viaţa dacă nu fac bine celor de lângă mine. Eu asta înţeleg prin presă: să acord tot timpul meu cu privire la problemele care ne frământă“.
Cea mai mare realizare a fost o campanie umanitară prin care a reuşit să obţină mai mult decât ar fi visat.

Ciprian, un băieţel bolnav de tetrapareză spastică, avea nevoie de 1.700 de euro pentru o operaţie urgentă la Chişinău: „Am strâns 3.000 de euro, cu care s-a plătit operaţia şi recuperarea fizică timp de un an“. Tot din dragoste pentru ceilalţi, anul trecut, Nicoleta a devenit Moş Crăciun pentru cinci familii fără posibilităţi materiale.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite