Neamţ: Jocul alba-neagra face victime printre stranieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autocarele cu români care tranzitează Spania, Italia sau Austria sunt urmărite de adevărate clanuri de jucători care trişează.

Sute de pietreni care s-au întors acasă de la muncă în străinătate au avut parte de experienţe traumatizante. Bine organizaţi, jucătorii de alba-neagra urmăresc autocarele cu români şi fac tam-tam de câştigurile fictive pentru a atrage atenţia.

Iniţial totul pare perfect. Un complice este lăsat să câştige pentru ca cei din jur să mizeze sume mari, dar odată prins, norocul dispare brusc. Pe lângă faptul că rămân fără agoniseala de câteva luni, naivii care strigă după ajutor se aleg şi cu o corecţie fizică. „Două surori au fost jefuite efectiv de 3.500 de euro, iar când au început să strige hoţii le-au lovit”, şi-a amintit cu groază Nuţa Pop, martoră la un astfel de eveniment acum o lună.

Agenţiile de transport fug de responsabilitate
Oamenii reclamă că victimele filierelor de practicanţi sunt forţaţi să joace. „Pe o femeie care se uita au ameninţat-o cu un cuţit ca să joace. Nu a vrut şi i-au smuls portofelul din mână. Avea 2.000 de euro şi au lăsat-o fără un leu”, a spus pietreanca Mihaela Pântea. La punctele de tranzit din Piatra Neamţ nu a apărut încă nicio reclamaţie. Reprezentanţii agenţiei din Sibiu, staţia principală a autocarelor de români, declară că şoferii fac un instructaj al pasagerilor şi îi anunţă de aceste pericole. Nici un reprezentant nu a dorit însă să ofere mai multe informaţii. Şi poliţiştii sunt străini de astfel de incidente.

„Noi nu am primit nici acum, nici în trecut reclamaţii de la pietrenii care au călătorit în străinătate, legate de acest subiect”, ne-a spus Cătălina Bădeanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite