Neamţ: Mara Corlade: Joacă teatru cu profesioniştii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mara are doar nouă ani, dar s-a impus până acum la concursurile de muzică pentru copii. De asemenea, a urcat pe scenă alături de actorii de la Teatrul Tineretului

Mara Corlade iubeşte arta asemenea unui om mare. Încă de la grădiniţă a avut chemare pentru muzică şi, la recomandarea educatoarei, părinţii au început să o pregătească pentru concursurile de specialitate. În competiţiile în care a intrat Mara nu a trecut neobservată. Micuţa artistă a reuşit să strângă acasă opt premii întâi, două premii speciale, premii de popularitate şi diplomă pentru cea mai bună prezenţă scenică. „Am fost cam la cele mai importante concursuri de muzică pentru copii din ţară şi nu plec niciodată cu mâna goală”, recunoaşte fericită Mara.

În prezent, artista se pregăteşte intens atât din punct de vedere vocal, dar şi coregrafic, pentru participarea în vara aceasta la concursurile care au fost deja programate de familie. Înclinaţiile pentru teatru i-au fost descoperite din clasa I, când a şi început să frecventeze cursurile clubului de teatru de la şcoală. Nici în acest domeniu premiile nu au întârziat să apară. Până în prezent, Mara Corlade a interpretat roluri în „Scufiţa roşie”, „Pinnocchio”, „Hansel şi Gretel” şi „Motanul încălţat”. La numai nouă ani, Mara a jucat timp de o stagiune pe scena Teatrului Tineretului din Piatra Neamţ, alături de actori profesionişti. Rolul „Motanului încălţat”, interpretat impecabil de Mara, a fost jucat de nenumărate ori cu sala plină.

Visul ei este să facă teatru şi film

Dincolo de talentul cu care a fost înzestrată de la Dumnezeu, Mara munceşte intens pentru rezultatele ei. Se pregăteşte în fiecare zi la muzică, la teatru şi la dans. „Lucrez cu Mihai Şirlincan la Bucureşti şi cu actriţa Smaranda Astanei Beşleagă, la Piatra Neamţ. În plus, fac eforturi şi la şcoală, astfel încât am terminat anul cu diplomă de excelenţă pentru rezultate foarte bune”, povesteşte artista din Piatra Neamţ. Mara îşi doreşte să devină actriţă de teatru şi film, iar pentru asta cel mai probabil va urma un liceu de specialitate la Bucureşti.

Profil

Născută: 2 mai 1999, Piatra Neamţ

Educaţie: Elevă în clasa a IV-a

Experienţă: Rrei ani de actorie şi şase ani de muzică

Familie: singură la părinţi

Întrebări şi răspunsuri

Ce planuri ai pentru vacanţa aceasta?

M. C.: Vacanţa mea va fi acolo unde voi merge să particip la concursuri. Am deja planuri pentru că merg la Craiova, la Festivalul „Portativul veseliei”, la Năvodari, pentru „Delfinul de aur”, urmează „Mamaia copiilor”, „Cerbul copiilor” şi Festivalul „Trixie” din Bulgaria. Nu mă simt obosită pentru că îmi place ceea ce fac.

Cine te sprijină în ceea ce faci?

M. C.: Vreau să mulţumesc şcolii, care mi-a deschis toate căile. Şcoala unde învăţ este una extraordinară şi o spun cu mâna pe inimă. De asemenea, sunt alături de mine profesorii care mă pregătesc şi părinţii, pe care îi iubesc mult.

Ce-i place:

„Îmi place să dansez şi să pictez. Atunci când am timp liber pictez peisaje şi obiecte, dar şi portrete. Îmi place să mă distrez şi să fac shopping alături de mama mea”, a spus Mara.

Ce nu-i place: 

Nu suport răutatea şi invidia. Nu mănânc fasole şi mazăre”, a explicat Mara Corlade.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite