Jandarmii nemţeni, daţi afară din sedii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un jandarm din Piatra Neamţ se arată îngrijorat că va trebui să lucreze în alt sediu
Un jandarm din Piatra Neamţ se arată îngrijorat că va trebui să lucreze în alt sediu

Şefii unităţilor vizate de hotărârile judecătoreşti sunt nevoiţi să caute repede soluţii pentru a nu rămâne în drum.

Trei clădiri din judeţul Neamţ, folosite de jandarmi drept sedii, trebuie eliberate după ce au fost retrocedate foştilor proprietari. Situaţia subunităţii din Roman este cea mai presantă, jandarmii primind termen să se mute în cel mult o lună. „Nu avem nevoie decât de patru camere şi de acees la un grup sanitar“, spune colonelul Sorin Gherman, comandantul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Neamţ.


Primăria Roman vrea să-i mute la o fostă grădiniţă


Oficialul este convins că pentru cei 23 de jandarmi de la ordine şi siguranţă publică se va găsi o soluţie, mai ales că activitatea lucrătorilor M.A.I. de la această subunitate a fost apreciată de comunitatea locală în anii trecuţi. „Intervenţiile noastre din 2008 la inundaţiile de pe Siret au fost de folos sinistraţilor. Oricum în zona Roman activitatea este mai încărcată“, adaugă colonelul Gherman. Autorităţile locale încearcă să-i ajute pe oamenii legii. „Avem o clădire în curs de amenajare care ar putea constitui, cel mai probabil, viitorul sediu pentru jandarmi. De asemenea, o altă variantă este şi spaţiul unei grădiniţe care se va elibera prin comasarea activităţii cu o şcoală generală“, a declarat  Laurenţiu Leoreanu, primarul din Roman. Mutarea copiilor în şcoală nu ar fi decât o reorganizare cerută de directorul unităţii de învăţământ. „Şcoala funcţionează doar la o treime din capacitate şi cheltuielile cu utilităţile sunt mari. Dacă în 2003 aveam 25.000 de elevi în oraş, acum mai sunt doar vreo 13.000“,  mai spune primarul de Roman.


La Piatra Neamţ, jandarmii mai au trei ani răgaz să elibereze corpul de clădire în care funcţionează. În acest timp, jandarmii vor plăti proprietarului care a câştigat spaţiul o chirie lunară. „Am şi semnat cu proprietarii un proces verbal de predare şi căutăm să găsim o variantă de mutare“, mai spune comandatul jandarmilor nemţeni. De menţionat că în acelaşi corp de clădire funcţionează şi Arhivele Naţionale.  Probleme cu spaţiul de funcţionare are şi subunitatea de la Bicazu Ardelean, unde suprafaţa de teren revendicată şi câştigată este foarte mare.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite