Jandarm nemţean instruit de luptătorul Ciprian Sora

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plutonierul Mihail Ilarian Popa face parte din cei 14 lucrători MAI selectaţi să devină instructori sportivi în domeniul artelor marţiale

Pentru a primi atestarea, plutonierul care face parte din Detaşamentul de Pază şi Protecţie Instituţională Piatra Neamţ a participat timp de cinci zile la un curs organizat de Institutul de Studii pentru Ordine publică din Bucureşti. Subofiţerul a fost pregătit de doi dintre cei mai buni antrenori de luptă din România: Ciprian Sora, cunoscut în urma participării la diferite competiţii de full contact de şi Nelu Gârbea, maestru 3 Dan şi preşedintele mai multor federaţii de karate din România.

M-a ajutat foarte mult la acest curs faptul că mă antrenez la un club local în stilul shotokan încă din 1988, cu rezultate bune, fiind vicecampion naţional în anul 2000. Nu mă aşteptam  să găsesc acolo luptători ca Ciprian Sora şi Nelu Gârbea, eram chiar un pic reticent când am fost selectat, dar s-a dovedit a fi o experienţă extraordinară", a spus plutonierul Mihail Popa.

Subofiţerul jandarm a fost selectat să participe la acest curs alături de încă 14 luptători din 40 de lucrători ai Ministerului Administraţiei şi Internelor, jandarmi, poliţişti, pompieri.

Cursul a constat în câte două antrenamente de luptă pe zi şi modul cum se pot transmite cunoştinţele dobândite la ceilalţi jandarmi în teritoriu pe timpul orelor de pregătire fizică.

Urmează ca după încă trei stagii de pregătire, plutonierul nemţean să fie atestat ca instructor şi să fie în măsură să pregătească luptătorii Inspectoratului de jandarmi Judeţean Neamţ 

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite