Neamţ: Intersecţiile care-i sufocă pe şoferi în Piatra Neamţ (VIDEO şi Galerie FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin trei zone din oraş sunt de evitat, mai ales la orele cu circulaţie intensă. Circulaţia rutieră pe străzile din Piatra Neamţ devine un coşmar pentru şoferii care se aventurează în intersecţiile greu de traversat la orele cu trafic intens.

Şoferii cred că amenajarea de noi sensuri giratorii ar  rezolva problemele.

Fără un gest de bunăvoinţă, şoferii aşteaptă minute bune să pătrundă în artera principală şi îngroaşă coada interminabilă de maşini care se formează în spate. Un caz de acest gen a fost rezolvat de autorităţile locale în zona podului de la Căprioara, prin amplasarea unui sens giratoriu. Altele îşi aşteaptă rezolvarea. Printre acestea se numără şi intersecţia străzilor Ştefan cel Mare cu Petru Rareş, una din cele mai greu de traversat din oraş.

Intrarea în Paulişta se face doar după o coadă lungă de maşini şi un demaraj în forţă la momentul oportun. „Ca să nu pierd timpul, mă înscriu pe prima bandă, virez dreapta, după care fac sensul giratoriu din faţa hotelului şi revin pe Petru Rareş”, spune Traian Strungaru, un şofer descurcăreţ. 

Cei care ajung în intersecţia străzilor Aleea Ulmilor cu Mihai Viteazu, ca să iasă spre Calea Romanului, trebuie să aştepte în dreptul indicatorului „STOP” până când traficul le permite virajul la stânga. De multe ori, coada de maşini care se formează la semaforul de la Orion împiedică vizibilitatea, iar aventurierii se tamponează cu cei care urcă panta în viteză.
Intersecţia străzilor Calistrat Hogaş şi Durăului cu bulevardul Republicii este altă zonă care trebuie trecută cu maximă concentrare de conducătorii auto.

„E complicat aici că vin maşini de peste tot şi unii nici nu ştiu că trebuie să acorde prioritate”, spune Mihai Timofte. Intersecţia se blochează frecvent din cauza numărului mare de maşini şi pietoni care traversează pe zebra din dreptul fostului sediu al Casei de Pensii.

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/ANUL 2009/iunie/Bd Republicii.flv width=300 height=250 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Cum procedează conducătorii auto

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite