Interes sporit în Neamț pentru șefiile secțiilor de poliție rurală scoase la concurs

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ofiţerii au susţinut concurs Foto: Arhivă Adevărul
Ofiţerii au susţinut concurs Foto: Arhivă Adevărul

Polițiștii care vor să conducă 12 din cele 14 secții organizate în județ au susținut examenul organizat la sediul IPJ Neamț. Vezi aici care sunt secțiile cele mai râvnite din județ.

Inspectoratul Județean de Poliție a organizat marți, 29 noiembrie, examenul de ocupare a posturilor de șefi la 12 din cele 14 secții de poliție rurală din Neamț.

Concurență mai mare a fost la secțiile de poliție Borlești și Dulcești unde s-au înscris câte patru polițisti, în vreme ce pentru secția Oniceni nici un om al legii nu s-a arătat interesat sa participe la examen.

O explicație pentru interesul sporit pentru aceste funcții este cea legată de nivelul de salarizare. Leafa unui inspector-șef la o secție rurală poate să depășească 3.000 de lei, în timp ce un comisar șef cu vechime poate încasa chiar 5.000 de lei.

Retribuția va fi diferită însă de la secție la secție, în funcție de vechimea și gradul ofițerului care o ocupă.

La secțiile Poiana Teiului și Bicaz există deja polițiști la comandă  intrați în atribuții odată cu reorganizarea poliției rurale. Viitorii șefi ai secțiilor de poliție rurală au trebuit să răspundă la întrebări din domeniile criminalistică, circulație rutieră și management.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite