Neamt: Întâlnire pentru graniţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Vasile Pruteanu, a plecat azi-dimineaţă încrezător în Cheile Bicazului pentru a stabili limita exactă cu Harghita, în cadrul unei întâlniri cu

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Vasile Pruteanu, a plecat azi-dimineaţă încrezător în Cheile Bicazului pentru a stabili limita exactă cu Harghita, în cadrul unei întâlniri cu omologul său din judeţul vecin. Problema graniţei între cele două judeţe revine în discuţie după ce administraţia nemţeană a început recent să amplaseze la toate intrările panouri informative cu principalele obiective de interes turistic.


Dacă şefii judeţelor cad de acord, s-ar putea clarifica un vechi diferend administrativ, care a făcut ca panoul de intrare în Neamţ să fie plimbat când spre staţiunea Lacu Roşu, când spre Bicaz Chei. Pentru o discuţie bine argumentată, şeful executivului nemţean a căutat şi în arhiva Primăriei Bicaz Chei documentele care atestă graniţa dintre judeţe.

„Delimitarea este prevăzută într-o lege din anul 1968, în care se precizează că graniţa este marcată natural de pârâul Cupaş, în Cheile Bicazului”, a declarat ieri preşedintele Pruteanu.


O altă problemă luată în discuţie astăzi a fost situaţia comercianţilor din Cheile Bicazului.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite