Neamt: Informare turistică în sistem digital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Automatul din holul Muzeului de Istorie oferă zi de zi turiştilor informaţii referitoare la zona Neamţului. Tourist Informatorul este funcţional la Piatra Neamţ de doi ani şi este singurul

Automatul din holul Muzeului de Istorie oferă zi de zi turiştilor informaţii referitoare la zona Neamţului. Tourist Informatorul este funcţional la Piatra Neamţ de doi ani şi este singurul sistem de acest gen din Moldova.  Aparatul cu ecran de tip touchscreen prezintă informaţii despre cazări, gastronomie, servicii şi timp liber.

„La noi aparatul este valabil pentru că promovează turismul cultural. La capitolul servicii, firmele care activează în turism ar trebui să fie mai receptive şi să intre în sistem pentru a putea fi găsite mai repede“, este de părere muzeograful Lucian Uţă. Turiştii care accesează aparatul digital pot afla detalii despre judeţul Neamţ, dar şi despre alte 13 zone din ţară care promovează informarea turistică prin acest sistem. Tourist Informatorul funcţionează în limba română, germană, engleză şi maghiară, este în sistem multimedia şi dotat cu o cameră web.


„Mi se pare super, pot să mă fotografiez şi să trimit prietenilor poza cu mine prin e-mail“, spune Claudiu Soare, elev. Cei mai mulţi dintre cei care utilizează sistemul sunt străinii şi tinerii din Piatra Neamţ. Accesul la informaţii prin intermediul Tourist Informator este gratuit.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite