Începe Festivalul de teatru de la Piatra Neamț

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pietrenii au parte de un regal teatral
Pietrenii au parte de un regal teatral

Timp de opt zile, iubitorii artei dramatice vor fi răsfățați cu 14 reprezentații de teatru. Din cauza lucrărilor de renovare care se derulează la clădirea teatrului, piesele au fost adaptate spațiilor inedite în vor fi prezentate publicului.

Conducerea instituției de cultură susține că a fost nevoită să recurgă la aceste modificări pentru a nu întrerupe o tradiție care durează de 26 de ani. Piesele vor putea fi urmărite în sălile de spectacole ale Liceelor „Petru Rareș", Forestier, la Taberele Școlare și la club Tonique.

„Un teatru fără teatru nu e nici de râs, nici de plâns. Pentru noi este o provocare de a face teatru în aceste condiții. Vom avea în reprezentații un decor minimal, un număr redus de actori, de aici și motto-ul Festivalului ,<Spectacole mari în montări mici>", a spus Liviu Timuș, directorul Teatrului Tineretului.

Până la mijlocul săptămânii viitoare, publicul va avea ocazia să vizioneze atât piese dramatice, cât și comedii, recitaluri și spectacole inedite prezentate de actori de la teatre din București, Timișoara, Sf. Gheorghe și Baia Mare.

Festivalul va fi deschis la ora 19.00 la sala Colegiului Național „Petru Rareș" cu piesa „Visul unei nopti de gală" de Cornel Cristei, în regia lui Radu Nechifor. În a doua zi a evenimentului, spectatorii vor putea urmări, tot la sala liceului „Petru Rareș" spectacolul cu piesa „Eu te iubesc, eu te omor!" al T.T.-ului pietrean.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite