Încep lucrările la sectorul de drum județean Hanu Ancuței-Girov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drumul va fi modernizat pe o porțiune de 27 kilometri
Drumul va fi modernizat pe o porțiune de 27 kilometri

Lucrările de modernizare a sectorului de drum ce leagă nordul județului Neamț de Bacău încep după 7 luni de întârziere cauzate de contestații. Reabilitarea și supralărgirea tronsonului de drum județean va fi efectuată pe bani europeni, valoarea totală a proiectului fiind de 30,12 milioane de lei.

Cei 27 de kilometri din drumul județean DJ208 G asigură legătura mașinilor de trafic greu care circulă dinspre Suceava, prin Târgu Neamț, spre Bacău și, mai departe, prin pasul Oituz, spre centrul țării. La începutul anului 2013, atunci când este programată finalizarea lucrărilor, mașinile vor putea ieși din Neamț pe alte două sectoare de drum județean deja modernizate în ultimii doi ani, respectiv Girov-Roznov și Roznov-Tazlău.

Reabilitarea și supralărgirea drumului între Hanu Ancuței și Girov va fi efectuată pe bani europeni, valoarea totală a proiectului fiind de 30,12 milioane de lei, din care contribuţia CJ Neamţ este de 484.000 de lei. Societatea Vega Galați este firma care a câștigat contractul pentru suma de 25,9 milioane lei. Procedurile de licitaţie au fost demarate în luna mai, însă întârzierea startului lucrărilor a fost cauzată de repetatele clarificări solicitate, sau de contestarea criteriilor din caietul de sarcini de către firmele Colas Iaşi, și Electrica SA Bucureşti.

„Se putea ca la această dată jumătate din lucrări să fi fost deja finalizate, însă a fost o învățătură și pentru noi", a spus Mircea Pintilie, vicepreședintele Consiliului Județean Neamț.

După ce luni, 5 decembrie a fost semnat contractul de execuție, constructorul a menționat că va începe imediat lucrările. Primele operațiuni vor fi de defrișare a arborilor de pe marginea drumului.

„Pe o porțiune de 25000 de metri liniari va fi amenajată și o pistă pentru biciclete", a spus Daniela Părâu, directorul tehnic al CJ Neamț.

Proiectul mai prevede executarea șanțurilor din pământ în lungime de 36 de km, realizarea a 25 de podețe la intersecțiile cu drumuri laterale și lărgirea unui număr de 13 podețe transversale.

În urmă cu patru ani, o porțiune de 7,4 kilometri din acest drum, numită de șoferi „Valea Plângerii", a fost consolidată după ce Consiliul Județean a făcut un credit în valoare de 4 milioane de lei. În urma studiilor făcute atunci s-a determinat că zilnic, pe tronsonul Hanu Ancuței - Girov circulă aproximativ 2030 de autovehicole, autoturisme și mașini de gabarit.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite