Încep înscrierile la clasa a V-a de engleză-intensiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colegiul Naţional „Calistrat Hogaş“ îşi deschide de astăzi porţile pentru copiii care vor să urmeze cursurile gimnaziale la o clasă cu predare intensivă a limbii engleze. Înscrierile pentru singura clasă cu 30 de elevi încep de astăzi, urmând ca testarea, la limba engleză, scris şi oral, să aibă loc sâmbătă, 15 mai.

„În majoritatea lor, aceştia vor urma liceul tot aici, la clasa de filologie bilingv-engleză sau la clasele de matematică informatică, intensiv engleză“, a precizat Maria Lupu, directorul Colegiului Naţional „Calistrat Hogaş“. Aceasta se aşteaptă ca şi în acest an să fie o concurenţă de doi-trei copii pe loc. 

Înscrieri şi după 1 mai

Şi la Colegiul Naţional „Petru Rareş“ va fi înfiinţată din toamnă o clasă a V-a cu 30 de elevi. „Elevii care urmează gimnaziul în cadrul colegiului nostru se integrează mai bine în clasele de liceu“, a precizat directorul Mihai Obreja. Înscrierile pentru clasa de la Colegiul „Rareş“ vor începe după 1 mai, iar testarea va fi făcută la limba română şi matematică. La Colegiul Naţional de Informatică înscrierile au început de pe 22 aprilie. „Va fi o clasă normală, cu selecţie pe baza unei probe la matematică şi limba română“, a declarat Elena Genoveva Irimia, directorul colegiului.

Părinţii care aleg pentru copiii lor aceste clase îşi doresc condiţii mai bune de studiu. „Am înscris fetiţa atât la «Hogaş», cât şi la «Rareş», urmând să vedem după examen ce alegem. Aş fi preferat ca fiica mea să urmeze gimnaziul într-o şcoală generală, dar oferta şcolii nu este satisfăcătoare“, a spus Magdalena Vasilache.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite