Incendiu cu efect sinistru în Neamț: a ars casa cu tot cu sicriul în care era mortul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompierii intervenit duminică dimineață timp de trei ore ca să stingă o locuință în flăcări din comuna Podoleni. În urma incendiului a fost carbonizat trupul neînsuflețit al unei bătrâne care urma să fie înmormântată astăzi.

Incendiul izbuncit duminică dimineață a fost anunațat la ora 5.23 prin apel la numărul de urgență 112. În acel moment, în casa care luase foc nu era decât sicriul cu trupul Virginiei G., o bătrână decedată zilele trecute la vârsta de 93 de ani.

„Mortul a fost lăsat în casă în sicriu, cu toiagul aprins, acea lumânare de priveghi. De acolo s-a produs incendiul pentru că sursa a fost stabilită ca aprindere de la flacără. Mai întâi au ars materialele funerare, sicriul, iar trupul a fost apoi carbonizat", a spus dispecerul de serviciu de la Detașamentul de Pompieri Neamț.

Intervenția pompierilor a durat circa trei ore însă casa a ars aproape în întregime. Situația putea deveni periculoasă dacă focul se extindea și la locuința fiului decedatei situată în imediata vecinătate.

Pentru stingerea incendiului au fost mobilizați atât pompierii militari de la Detașamentul Piatra Neamț, cât și cei de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Buhuși.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite