Încă un sezon turistic pe bâjbâite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi este oraş-staţiune, din Piatra Neamţ lipsesc cu desăvârşire hărţile cu transportul public. Anul trecut, şefii oraşului au promis montarea unor hărţi turistice în fiecare staţie, dar şi-au amânat decizia până în septembrie 2010.

Şefii oraşului-staţiune Piatra Neamţ dau cu piciorul unui nou sezon turistic. Promise încă din august anul trecut, mult-aşteptatele hărţi cu orarul mijloacelor de transport în comun întârzie să apară. Până la apariţia turiştilor, cei care suferă în primul rând sunt chiar pietrenii, care nu pot decât să ghicească frecvenţa microbuzelor care străbat oraşul.


„Toţi merg după cum îi taie capul. Mai plătim şi bilete şi nu primim nimic. Nimeni nu respectă nicio oră şi nici noi nu putem să ne bazăm că ajungem la timp la serviciu. Alţii, care vin pentru prima dată în oraş pleacă dezamăgiţi de ce găsesc“
, s-a plâns Ioana Valerică.


Teoretic, transportatorii trebuiau să afişeze hărţile cu mersul autobuzelor în staţii încă din septembrie anul trecut. Şefii oraşului ameninţau atunci şi cu amenzi usturătoare, care însă n-au fost aplicate niciodată.


Aşteaptă licitaţia din toamnă


Acum, edilii au fixat un nou termen, pe motiv că oricum trebuie să facă licitaţie pentru desemnarea unor noi transportatori. „N-ar fi rentat investiţia dacă ar fi fost comandate hărţile şi ar fi funcţionat numai câteva luni. O să aşteptăm până în toamnă pentru a stabili traseele microbuzelor pentru următorii şase ani şi abia apoi vom vedea când se vor monta acele hărţi“, a explicat Gabriel Muraru, de la Serviciul de Comunicare al Primăriei Piatra Neamţ.


Pietrenii au primit cu scepticism vestea acestei noi amânări. Unii cred că în toamnă edilii vor găsi noi pretexte pentru a ţine „la secret“ traseele şi orarele mijloacelor de transport în comun.


„Nu mă mai miră nimic pentru că până ce nu se dă la ziar nici măcar nu se autosesizează nimeni. Or, dacă pe banii călătorilor firmele nu se pot gospodări, înseamnă că nu le pasă de cetăţean“, a încheiat nemulţumit Vasile Paşcău. Cât despre turişti, lor le rămâne „clasica“ plimbare cu telegondola, al cărei traseu este cunoscut cel puţin.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite