Înalta Curte de Casaţie, singura şansă a lui Şoric în războiul cu ANI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi aspiră la roba de avocat în Baroul Iaşi, Aurelian Vasea Şoric, fostul şef al Poliţiei Neamţ, nu a reuşit să-i convingă pe magistraţii băcăuani să-i dea dreptate în procesul cu Agenţia Naţională de Integritate.

Inspectorii Agenţiei Naţionale pentru Integritate (ANI) s-au sesizat din oficiu cu privire la averea ofiţerului în noiembrie 2010, imediat după scandalul generat de uciderea cămătarului Gheorghe Mararu într-un bar din Piatra Neamţ. În urma controlului efectuat, inspectorii ANI au stabilit că Şoric nu poate justifica 365.865 de lei, bani dobândiţi împreună cu soţia în perioada 1996-2010.

ANI: Aurelian Şoric a dobândit o avere nejustitificată pentru salariul de poliţist. Vezi câte terenuri şi case are fostul şef al IPJ Neamţ

Astfel, ANI a sesizat Comisia de Cercetare a Averilor de pe lângă Curtea de Apel Bacău, în vederea iniţierii procedurilor de confiscare a sumelor de bani cu caracter nejustificat, dobândite în cei 14 ani de activitate. Aurelian Şoric a contestat raportul întocmit de ANI şi a cerut anularea acestuia în instanţă, însă magistraţii de la Curtea de Apel Bacău nu au fost convinşi de argumentele aduse de fostul şef al IPJ Neamţ şi au respins recursul.

Aurelian Şoric contestă comunicatul ANI. Este prima reacţie a fostului şef al Poliţiei Neamţ după crima din noiembrie 2010

Singura şansă care i-a rămas lui Şoric este recursul la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dacă nici acolo nu va câştiga, acesta riscă să piardă peste 360.000 de lei din avere.

Emoţiile continuă pentru Aurelian Vasea Şoric. Acesta aşteaptă ca, la finalul acestei luni, să afle dacă a fost admis sau nu în Baroul Iaşi.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite