În Piatra Neamţ funcţionează modelul interlop învins la Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarul şef Dorel Manole a apreciat, în ultima zi de lucru la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Neamţ, că lumea interlopă din Piatra Neamţ se află acum într-o situaţie asemănătoare celei din Bacău din anii 1996-2004.

Venit din judeţul vecin, unde a condus structura judeţeană a Direcţiei Generale Anticorupţie, Dorel Manole a fost la comanda Poliţiei Neamţ timp de şase luni, într-o perioadă dificilă, după scandalul asasinării lui Gheorghe Mararu şi demiterii lui Adrian Vasea Şoric. „Când am acceptat funcţia de inspector şef la Neamţ am găsit aici un mod de monitorizare a clanurilor infracţionale extrem de ineficient, cu un singur ofiţer. Am fost nevoit să înfiinţez compartimentul Grupuri infracţionale, cu mai mulţi ofiţeri de diferite specializări, atât de la Poliţia Municipiului, cât şi de la judeţ", a declarat Dorel Manole.

„După şase luni în care nu s-a mai putut interveni cu presiuni din exterior, atât cei din mediul infracţional, cât şi poliţiştii plătiţi de aceştia s-au liniştit. Dar dacă se va încerca să se revină la ce a fost înainte, vor apărea iar probleme", a mai spus comisarul şef Manole. Respingerea presiunilor din exterior i-a deranjat însă pe cei obişnuiţi să facă diferite aranjamente, apreciază fostul şef al Poliţiei Neamţ. „Sigur că am deranjat, mai ales pentru că nu am intrat în jocul impunerii din exterior a unor oameni pe funcţii de conducere. Am simţit, de asemenea, că am deranjat după ce au început să fie arestaţi cei din clanul Ţâţă", a declarat Dorel Manole.

Comisarul şef consideră că în acest moment situaţia din Inspectorat a intrat pe un făgaş normal, însă crede că activitatea poliţiştilor va fi eficientă doar atunci când colaborarea cu procurorii şi cu lucrătorii serviciilor de informaţii va fi lipsită de blocaje, asemeni unora care au apărut în cele şase luni ale mandatului său.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite