„Imnul polițistului pilos” lansat de sindicaliștii cu epoleți din Neamț

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membrii Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP) au protestat timp de patru ore în fața sediului M.A.I, legați cu lanțuri. Versurile imnului au fost scandate și afișate pe o pancardă în timpul manifestației organizate de agenții de poliție nemțeni din cadrul SNAP. 

„Jur să... mor cu pila-n mână/ Să slujesc naţia-română/ Bând cafele şi «muncind».../ N-am pistol, dar am un gând.../ S-avansez în ierarhie,/ Să pun bani la pălărie,/ Fotoliul să-l pot păstra.../ Competent, ce pana mea!!!", sunt versurile imnului conceput de agenți.

În timpul protestului, polițiștii au afișat și alte pancarde pe care erau afișate mesaje ironice la adresa sistemului gestionat de M.A.I. „Dumnezeu cu mila, scapă cel cu pila" sau „Suntem prizonierii incompetenței voastre" le-au transmis polițiștii nemțeni superiorilor din Capitală. Pentru a reprezenta acest ultim mesaj, agentul Ioan Cănărău, liderul SNAP Neamț s-a legat cu lanţuri de picioare, împreună cu un alt coleg, iar alți protestanți s-au legat de mâini în timpul protestului.

image
image

După protest, sindicaliștii din Neamţ i-au înaintat ministrului Traian Igaş o listă de revendicări. Agenții de poliție solicită modificarea Ordinului 400/ 2004, privind regimul disciplinar al personalului din MAI și a ordinului care prevede aprobarea normelor metodologice referitoare la drepturile de transport. Membrii SNAP mai cer acordarea indemnizaţiei de delegare și de detaşare și decontarea cheltuielilor de cazare a poliţiştilor, elevilor şi studenților din instituţiile de învăţământ pentru formarea poliţiştilor.  

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite