INTERVIU „Vrem să refacem spiritul de luptă la Ceahlăul Piatra Neamţ“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul meci din campionat, cu Pandurii, înseamnă pentru Enache şi debutul său pe banca tehnică în Liga I. Tehnicianul vorbeşte în interviul acordat „ADS“ Neamţ despre obiectivele echipei în primul eşalon fotbalistic.

„ADS“: După şapte ani de la retragerea ca jucător la Ceahlăul, reveniţi în Liga I ca antrenor. Ce vă doriţi să regăsiţi la debutul pe banca tehnică a echipei nemţene?
Costel Enache: Sunt optimist de felul meu şi sper ca revenirea să fie fericită pentru că avem forţa de a învinge. Rezultatele sunt foarte importante şi fiecare punct contează deoarece am avut retrogradări şi din cauza unui singur punct. Dacă rezultatul va veni şi după un joc bun, „meniul“ va fi complet.

Întâlnim Pandurii, Sportul Studenţesc şi campioana Oţelul Galaţi. Unii spun deja că avem parte de un început relativ uşor de sezon...
Nu ştiu dacă e aşa. Eu orice joc îl consider greu. Pandurii Târgu Jiu este o echipă care în returul ediţiei trecute de campionat s-a mişcat destul de bine, iar antrenorul Grigoraş este un tehnician cu multă experienţă.

În prima parte a campionatului, Ceahlăul va primi pe arena din Piatra Neamţ cele trei forţe ale Capitalei: Rapid, Dinamo şi Steaua. Avantaj sau dezavantaj?
Sunt genul de jocuri în care nu avem multe lucruri de pierdut, în care motivaţia jucătorilor va fi maximă. Pornim de la un scor care ne-ar conveni, iar de aici putem găsi o strategie care să ne aducă un rezultat mulţumitor.

În turneul de pregătire aţi avut adversari din Franţa şi Germania. Cum aţi ales partenerii?
Nu-i foarte uşor să găseşti adversari în perioada de vară pentru meciuri de pregătire, pentru că multe echipe sunt încă în vacanţă. Am avut adversari precum Clermont-Ferrand din liga a doua franceză, Aalen sau Karlsruher din Germania care ne-au solicitat, dar ne-au arătat şi unde avem probleme. Toate formaţiile au fost echipe profesioniste sau semiprofesioniste.

Cum s-au integrat în echipă şi ce au adus nou achiziţiile făcute în această vară?
Avem un colectiv care a primit bine jucătorii nou veniţi în lot, iar acest lucru i-a făcut să se integreze şi să se acomodeze relativ repede cu echipa. Ne bucură foarte mult faptul că prin aceste veniri se creează concurenţă pe posturi. Financiar, clubul nu-şi permite jucători de un anumit nivel tehnic. 

Poate fi anul acesta Ceahlăul revelaţia Ligii I?
Ne-ar bucura acest lucru, dar e bine să fim totuşi realişti şi cred că locul 10 este un obiectiv corect impus. 

Ce le transmiteţi suporterilor?
Vrem să avem la fiecare meci spectatori ca la partidele cu Steaua sau Dinamo. Diferenţa de spectatori între un meci cu o echipă din Bucureşti şi un meci cu o altă formaţie ne transmite faptul că oamenii vin să vadă oaspeţii, nu pe noi. Vrem să recreem acel spirit al Ceahlăului din prima perioadă de evoluţie în prima divizie. Pentru asta avem nevoie şi de spectatori, şi de echipă.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite