INTERVIU Thomas Villadsen, portar Ceahlăul Piatra Neamţ: „Vom fi revelaţia acestui sezon din Liga 1“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jucătorul danez îşi doreşte să aibă evoluţii cât mai bune între buturile porţii. Goalkeeper-ul speră că, dacă va face un sezon bun la Ceahlăul, va fi remarcat de un club mai mare din ţară sau din străinătate.

„ADS“: Cum ai ajuns să alegi România ca destinaţie pentru cariera ta fotbalistică?
Thomas Villadsen: În perioada de juniorat am jucat în Danemarca la echipele Vanlose, Nordsaelland şi KB după care am ajuns la FC Copenhaga. Înainte să semnez cu Ceahlăul tocmai terminasem contractul cu o altă formaţie din străinătate, Emmen din Olanda. După ce am revenit acasă şi am primit oferta de la Ceahlăul, părinţii mi-au spus că e o mare şansă pentru mine.

Eşti încă singurul jucător danez care a evoluat în Liga I. E un sentiment ciudat sau te-ai obişnuit deja cu acest statut?
Nu e o problemă specială pentru mine, deoarece în echipă am acum mai mulţi colegi veniţi din alte ţări. Este însă o experienţă deosebită pentru că aici e altă cultură, altă mentalitate, un alt mod de a juca şi de a vedea fotbalul.

Ai avut timp să vezi oraşul Piatra Neamţ şi împrejurimile. Ce impresie ţi-au făcut?
Îmi place natura, munţii din jurul oraşului şi mai ales peisajele din timpul iernii. Până acum o lună am folosit taxiul, dar mai nou am maşină şi o să am posibilitatea să vizitez mai multe locuri.

Sunt şi lucruri care nu-ţi plac aici?
Puţine, şi se leagă de faptul că Piatra Neamţ e un oraş mic, în care nu ai multe de făcut. Trebuie să fii foarte creativ să nu te plictiseşti, dacă e să fac o comparaţie cu oraşul de unde vine eu, Copenhaga.

Ai jucat cu Ceahlăul în Liga 1 şi în divizia secundă. Cum ţi se pare nivelul competiţional?
Eu spun că e similar celui din Danemarca sau Belgia. Spre deosebire de campionatul pe care îl cunosc cel mai bine, aici e vorba însă de mai mult talent, pe când în Danemarca se pune mai mult accent pe angajament fizic şi pe forţă.

Au fost cluburi din ţară interesate să te transfere. Ce aşteptări ai de la noul sezon în Liga 1?
Am venit în februarie anul trecut la Piatra Neamţ când echipa avea doar 10 puncte din 17 jocuri şi a fost greu să ne salvăm de la retrogradare. Am auzit că au fost discuţii pentru transferul meu, dar cluburile nu s-au înţeles şi am rămas aici. Vreau să demonstrez că pot ajuta echipa să facă un sezon bun şi cred că vom fi revelaţia acestui sezon din Liga 1. Ambiţia mea este să merg la un club mai mare, nu neapărat din România, şi acest sezon este important.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite