INTERVIU Iulian Boghean aduce Naţionala în Piatra Neamţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iulian Boghean face profit la echipa de fotbal.
Iulian Boghean face profit la echipa de fotbal.

Stadionul Municipal va fi din nou gazda unui meci a echipei de fotbal de tineret a României

Directorul Iulian Boghean vorbeşte în interviul acordat „ADS“ Neamţ despre strategia clubului pentru creşterea interesului spectatorilor faţă de fotbal.

ADS: Stadionul este căutat de suporteri doar când vine Naţionala. Echipa locală nu are parte de aceeaşi suţinere. Cum explicaţi?
Iulian Boghean: Am avut stadionul plin la meciurile României cu Luxemburg din 2007 şi din acest an. La fel, cu Albania, în 2010, şi la finala Cupei României din 2008. A fost plin aproape de capacitatea maximă şi la Supercupa României din vara aceasta. Este normal ca aceste partide-eveniment să atragă mai mult interes din partea spectatorilor, decât partidele de campionat, în condiţiile în care echipa Ceahlăul a evoluat ba în Liga I, ba în divizia a doua.

Care este media de spectatori la partidele de campionat?
Media este undeva spre 2.500 de spectatori pe meci. Avem bilete de 5 lei şi 10 lei şi în acest sezon de Liga I, ca şi anul trecut în Liga a II-a. Sunt cele mai mici preţuri din ţară. Am luat legătura cu o firmă de marketing sportiv din Germania, care asigură consultanţă pentru toate echipele din Bundesliga. Din retur, încercăm o colaborare care să ne ajute să creştem interesul publicului.

S-ar putea renunţa la drepturile de televizare pentru a fi tribunele pline cu spectatori?
Nu, pentru că şi aceste drepturi care ne revin de la Ligă reprezintă o sumă consistentă pentru bugetul clubului. E vorba de 800.000 de euro pe care ne putem baza, în timp ce din vânzarea biletelor e greu să umpli meci de meci stadionul care acum are 16.800 de locuri.

...şi care îşi va mări capacitatea...
E adevărat, vor mai fi amenajate 5.000 de locuri şi va fi acoperită o mare parte din tribuna a doua. Toate aceste investiţii se leagă de obiectivele echipei: se vrea performanţă, adică o viitoare participare în cupele europene. În al doilea rând, continuăm să dezvoltăm o bază care poate oferi condiţii la standardele UEFA şi pentru meciuri internaţionale.

Am fost gazde pentru echipa Naţională. Care au fost câştigurile?
La toate meciurile Naţionalei disputate la Piatra Neamţ clubul nostru a avut o cotă parte din vânzarea biletelor. Am avut şi obligaţia de a asigura cazarea echipei Naţionale, dar şi beneficii din încasări. În plus, oraşul a crescut în imagine într-o perioadă în care stadionul nostru era printre puţinele din ţară care corespundeau normelor FIFA şi UEFA de organizare a meciurilor de acest nivel.

Acum suntem gazde pentru FC Vaslui în meciurile de Europa League. De ce interesul nu este la fel de mare?
La meciurile României am avut preţuri accesibile la bilete, între 10 şi 35 de lei. Le-am sugerat celor de la Vaslui să discute cu oficialii UEFA să stabilească preţuri diferenţiate la meciurile din grupe, pentru că 40 de lei preţ unic de intrare nu este atractiv pentru spectatori.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite