I-a curs apa în casă o zi că n-a găsit instalator

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robinetul de apă rece i-a dat mari bătăi de cap Constantinei Vasinca
Robinetul de apă rece i-a dat mari bătăi de cap Constantinei Vasinca

Lipsa meseriaşilor care repară defecţiunile la reţeaua de apă din locuinţe îi afectează pe mai mulţi pietreni.

Constantina Vasinca, o pensionară din Piatra Neamţ, susţine că dispeceratul societăţii Apa Serv nu i-a putut oferi un instalator. Femeia locuieşte într-un bloc de pe strada Mihai Eminescu, iar în urmă cu câteva zile robinetul de la bucătărie i s-a defectat. Mai bine de jumătate de zi, apa i-a curs în neştire.

„Robinetul de apă rece de la bucătărie nu se mai închide şi apa curge continuu. Am sunat, pe la ora 19.00, la dispeceratul Apa Serv şi, după o discuţie enervantă de vreo 15 minute, dispecerul a strigat după unul, nea’ Costică, dar omul era plecat. Am rămas să aştept şi nu am înţeles dacă va veni cineva să repare robinetul sau nu“, ne-a spus pensionara, telefonic, după ce terminase discuţia cu dispeceratul, miercuri, 2 decembrie.

„Nea’ Costică vă ia banu’ şi rezolvă“

Constantina Vasinca ne-a povestit că, după mai bine de o oră de aşteptare, i-a bătut la uşă o persoană, care s-a prezentat ca fiind „instalatorul“. Pentru a opri apa, acesta a fost nevoit să taie maneta robinetului de la racordul de apă rece, care era blocată de apometrul pentru apă caldă, şi i-a lăsat fără apă rece la bucătărie până a doua zi. Nu avea piese de schimb şi în următoarea zi i-a însoţit pe pensionari să cumpere baterii noi şi pentru bucătărie şi pentru baie. „I-am dat cât a cerut, nu ne-am tocmit“, a spus Constantina Vasinca, fără să precizeze câţi lei a plătit pentru reparaţii.

Discuţia neoficială purtată cu dispecerul de la Apa Serv a confirmat existenţa lui nea’ Costică. „Noi nu facem reparaţii decât pentru asociaţiile de proprietari cu care avem contract. La ora 16 este aici nea’ Costică, vă ia banu’ şi rezolvă“, ne-a spus la telefon dispecerul de serviciu.

„Noi facem reparaţii doar pentru reţelele publice. Pentru locuinţe nu trimitem instalatori decât dacă asociaţiile de proprietari au semnat cu noi contract în acest sens“, a declarat Bianca Ivaşcă, purtătorul de cuvânt al Apa Serv.

Cazul Constantinei Vasinca nu este singular. Un alt pietrean din blocul B11, din cartierul Dărmăneşti, a apelat o zi întreagă la  asociaţia de proprietari pentru a-i trimite un instalator. Cum cererea a fost în zadar, disperat, omul s-a apucat a doua zi să-şi repare singur robinetul stricat.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite