Neamţ: Harta rutieră a judeţului are drumuri-fantomă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi şoferi rătăciţi de GPS pe drumurile judeţene au fost scoşi din impas de Salvamont

Salvamontiştii atrag atenţia că în Neamţ şi Harghita există drumuri marcate eronat pe hărţile rutiere şi în sistemul GPS.
La interval de trei zile, doi şoferi din Constanţa şi din Braşov au rămas blocaţi pe tronsoane de drum judeţean.

O persoană din Braşov a apelat astăzi la serviciul 112 pentru a cere ajutor după ce a rămas blocată cu maşina pe drumul judeţean dintre comunele Crăcăoani şi Hangu. „Orientându-se după harta şi platforma GPS a maşinii, şoferul dorea să ajungă în comuna Hangu, dar a ajuns într-un pârâu”, a precizat Raul Papalicef, şeful Serviciului Salvamont Neamţ.

Un caz similar a avut loc duminică noaptea când echipajul de la Salvamont a intervenit la solicitarea 112 în zona Bicazul Ardelean -Telec unde o familie din Constanţa, ghidându-se după harta rutieră a ajuns pe drumuri folosite de utilaje TAF. „Deşi i-am avertizat telefonic să se întoarcă înspre Drumul Naţional, aventura lor s-a finalizat cu o baie de ulei spartă şi câteva ore din noapte petrecute în ploaie, frig şi ceaţă”, a mai adăugat Raul Papalicef.

Drumurile pe care cei doi şoferi le-au urmat conform hărţilor rutiere sunt DJ 127 A Bicazul Ardelean -Tulgheş şi DJ 155 K Crăcăoani - Hangu.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite