Neamţ: Neamţul şi Harghita îşi împart Cheile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefii celor două judeţe s-au întâlnit în staţiunea Lacul Roşu pentru a stabili hotarele, dar încă n-au ajuns la o înţelegere

 „Graniţa” a fost stabilită în urmă cu 40 de ani, de-a lungul pârâului Cupaş, afluent al Bicazului, dar autorităţile încă nu ştiu unde să plaseze indicatoarele rutiere.

Delegaţia de la Neamţ a venit la întâlnirea cu autorităţile din Harghita „blindată” cu documente şi hărţi pe care le-au pus în faţa partenerilor de discuţie. „Dorim să montăm la limita de judeţ un panou de prezentare turistică pentru cei care vizitează ţinutul Neamţului.

Cred că e civilizat ca între vecini să ne informăm despre aceste intenţii”, şi-a motivat demersul preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Vasile Pruteanu. Acesta vrea să amplaseze panoul la confluenţa pârâului Cupaş cu Bicazul.

Un dialog înfierbântat

Omologul său, Borboly Csaba, a avut obiecţii. „Cei de la primăria Gheorghieni nu ar fi de acord cu acest hotar”, a intervenit preşedintele Borboly Csaba, care a cerut o nouă comisie mixtă de la Prefecturi şi Cadastru care să stabilească unde este limita dintre judeţe.

„O astfel de comisie nu poate hotărî peste prevederile legii în vigoare. De săptămâna viitoare vom începe amplasarea panoului şi n-au decât să conteste cei de la Gheorghieni!”, a spus răspicat şeful executivului nemţean, iritat de senzaţia că partea harghiteană vrea să tărăgăneze subiectul arzător. „O să punem şi noi atunci un panou unde ştim noi că e limita” a replicat imediat preşedintele CJ Harghita.

Răgaz de o lună

Dându-şi seama de ridicolul situaţiei, cei doi oficiali au căzut de acord ca pe 5 august, să se întrunească comisia formată din cei de la Cadastru. „Dăm dovadă de înţelegere, de toleranţă şi nu ne cramponăm de o anumită situaţie pentru că suntem vecini. Pe 6 august vom monta însă panoul”, a concluzionat la finalul discuţiilor preşedintele CJ Neamţ.

Între timp, oficialii harghiteni s-au scuzat că nu au venit documentaţi pentru o discuţie pe tema hotarului, ci pentru proiecte de dezvoltare în parteneriat cu judeţul Neamţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite