Grup de turiști constănțeni rătăciți în Ceahlău recuperați de Salvamont

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii erau supărați că nu se pot orienta pe munte cu lanterna de la telefonul mobil. În cea mai dificilă intervenție a salvamontiștilor din aceste zile au transportat un turist austriac care suferise o fractură.

Marți seara, salvamontiştii au fost solicitaţi să ajute un grup de turişti din Constanţa care orbecăiau pe traseul Duruitoarea -Durău. Deși erau foarte aproape de stațiune, oamenii s-au arătat nemulțumiți că nu se pot orienta cu lanterna de la telefonul mobil.

În aceeași seară, echipajele Salvamont Neamţ au derulat o acţiune de căutare a două persoane, tată şi fiu, rătăciți pe versantul vestic în zona Fântânele - Nican - Viezuri.

„Acţiunea s-a derulat în urgenţă datorită faptului ca minorul de 12 ani era în stare de epuizare fizică accentuată. Ambii au fost găsiţi în jurul orei 22, într-o zonă foarte accidentată şi ulterior conduşi pâna în staţiunea Durău", a spus Raul Papalicef, șeful Salvamont Neamț.

Cea mai complicată intervenție a avut loc pe 18 august, când un cetăţean austriac (A. Caroline) a suferit o fractură pe versantul sudic al Vârfului Toaca. El a fost găsit şi transportat la ambulanţă în doar 4 ore de la semnalarea cazului.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite