Gratuitate la telegondola din Piatra Neamț în ziua referendumului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe 29 iulie, în ziua referendumului, plimbările cu telegondola din Piatra Neamț sunt gratis
Pe 29 iulie, în ziua referendumului, plimbările cu telegondola din Piatra Neamț sunt gratis

Consilierii locali au decis ca pe 29 iulie, călătoriile cu telegondola să nu fie contra-cost. Consilierii USL ceruseră inițial ca de această facilitate să beneficieze doar cetățenii care fac dovada că au votat la referendum.

Inițiativa proiectului de hotărâre a aparținut aleșilor din grupul USL și a fost motivată de practica de la precendentele runde de alegeri (locale sau parlamentare), atunci când primăria acorda gratuitate pietrenilor care făceau dovada cu buletinul că au votat.

„Este vorba de o încurajare a simțului civic și a drepturilor din Constituție pentru ceea ce înseamnă prezența la vot”, a spus Aurelia Simionică, consilier local PSD.

Înainte de votarea proiectului, primarul Gheorghe Ștefan le-a atras atenția inițiatorilor că o astfel de măsură încalcă legislația deoarece stimulează participarea la vot, iar procentul de preznță la urne este decisiv în validarea referendumului.

Edilul le-a propus consilierilor să acorde gratuitate tuturor cetățenilor în ziua de 29 iulie, pentru a nu restrânge această facilitatea și pentru a nu risca o ilegalitate.

„Nu vreau să fiu înțeles greșit, la referendum contează prezența, pentru că e vorba de jumătate plus 1 pentru validare, pe când la alegeri nu contează prezența și atunci am spus că acordăm gratuitate dacă lumea iese la vot.În cazul referendumului, prezența la vot influențează”, a spus primarul Ștefan.

La vot, consilierii au aprobat în unanimitate proiectul reformulat, în care nu mai apare condiția participării la vot.

Intră pe neamt.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite