Graniţa dintre Harghita şi Neamţ se mută la Tribunal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hotarul dintre Neamt si Harghita se dispută în Cheile Bicazului
Hotarul dintre Neamt si Harghita se dispută în Cheile Bicazului

Conducerea Consiliului Judeţean Harghita vrea să dea în judecată Prefectura Neamţ, dacă nu se rezolvă disputa privind graniţa dintre cele două judeţe.

Preşedintelele CJ Harghita, Borboly Csaba, şi secretarul judeţului, Egyed Arpad, au trimis, vineri, o adresă Prefecturii Neamţ, prin care cer întrunirea de urgenţă a comisiei care va analiza disputa privind limita dintre cele două judeţe.

Nemţenii au termen limită pentru 10 februarie
În adresă i se atrage atenţia prefectului Mihai Archip, că încă din vara anului 2009 autorităţile harghitene i-au solicitat acestuia să nominalizeze membrii comisiei care va analiza disputa privind limita dintre cele două judeţe, lucru care nu s-a întâmplat nici până acum. „În situaţia în care nu vom primi un răspuns din partea dumneavoastră până în data de 10 februarie, semnatarii adresei vor intenta proces împotriva Instituţiei Prefectului Neamţ, pentru a soluţiona problema pe cale legală“, se arată în documentul trimis vineri, potrivit Mediafax.


Autorităţile din Neamţ sunt acuzate de omologii lor harghiteni că au încălcat hotarul, amplasând în vara anului trecut, un panou care semnalează limita dintre cele două judeţe.
CJ Harghita cere îndepărtarea panouluiBorboly Csaba declara, atunci, că panoul a fost montat în pofida acordului la care au ajuns preşedinţii celor două Consilii Judeţene, la întâlnirea avută în 5 august 2009, la Lacu Roşu. Potrivit acestuia niciunul dintre cele două judeţe nu va face demersuri în ceea ce priveşte semnalarea graniţei până când Comisia de delimitare a hotarelor nu va da un verdict în acest sens.


Borboly Csaba le-a cerut autorităţilor din judeţul vecin să înlăture imediat panoul, în caz contrar Consiliul Judeţean Harghita urmând să ia „toate măsurile juridice pentru a pune capăt acţiunii ilegale“.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite