Graniţa cu Harghita trasată la Tribunal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile din Harghita au mutat în instanţă litigiul cu şefii din Neamţ privind delimitarea teritorială dintre cele două judeţe. Nemulţumiţi că au instalat vara trecută un panou de limitare a judeţului la ieşirea din Cheile Bicazului, vecinii i-au chemat pe oficialii nemţeni  la judecată.

„Am făcut o întâmpinare pentru procesul deschis  la instanţa din Harghita, pe care o vom înainta spre discuţie la primul termen care va avea loc marţi, 20 aprilie“, ne-a declarat Mihai Archip, prefectul de  Neamţ.

Dispută în Cheile Bicazului

În luna februarie a acestui an, preşedintelele CJ Harghita, Borboly Csaba, a trimis o adresă Prefecturii Neamţ, prin care cerea întrunirea unei comisii care să analizeze delimitarea dintre judeţe. „Nu există niciun motiv să desemnez oameni din Prefectură în această comisie dorită doar de partea din Harghita. De câte ori se schimbă în funcţie prefecţii sau alţii, cei din Harghita vin cu astfel de pretenţii şi propuneri. Există măsurători făcute de specialişti de la Neamţ şi de la Harghita, şi sunt stabilite graniţele“, a mai precizat Mihai Archip.

Oficialii de la Neamţ susţin că delimitarea este deja stabilită prin lege de pârâul Cupaş, în timp ce harghitenii spun că hotarul este pe pârâul Lapoş. Miza reală este potenţialul turistic şi natural din zona Cheilor Bicazului şi a Lacului Roşu.  

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite