Grădiniţele cu program prelungit, cele mai curtate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Săptămâna viitoare va fi un adevărat test al nervilor pentru părinţii care vor să-şi înscrie copiii la grădiniţe.

Pe 10 mai se dă startul înscrierilor, iar experienţa anilor trecuţi a demonstrat că părinţii trebuie să se înarmeze cu multă răbdare pentru a-şi vedea odorul într-una din grupele mici.

14.800 de locuri libere
„Acum doi ani mi-am înscris copilul. A fost bătaie de cap şi am avut emoţii, mai ales că vedeam la televizor ce se întâmplă prin ţară. Până la urmă am reuşit, dar nu ştiu dacă aş mai trece prin asta încă o dată“, a spus uşurată vânzătoarea Florina Apostol.

Deşi locurile din acest an sunt mai puţine, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar speră să reuşească să-i împace pe toţi. „La nivelul judeţului sunt 14.800 de locuri la grădiniţe, în anul şcolar 2010-2011. Abia de luni se va da startul înscrierilor. În 2009 au fost 15.400 de locuri, însă au fost şi solicitări care nu au putut fi soluţionate“, a declarat inspectorul Rodica Vădeanu.

Cele mai căutate rămân grădiniţele cu program prelungit, o scăpare pentru părinţii care au serviciu şi nu-şi pot permite să plătească serviciile unei bone.
„Şi eu şi soţul lucrăm şi nici bunicii nu sunt pensionari încă. Nu avem cu cine să-l lăsăm acasă şi avem şi rate de plătit, aşa că nu ne permite un babysitter. Sper din tot sufletul să prind un loc la grădiniţele cu program prelungit pentru că acolo l-aş şti în siguranţă“, a recunoscut economistul Elena Bordea.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite