Ginerele asasin, nouă ani de puşcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu şi Camelia Constantinescu pe când formau un cuplu fericit
Radu şi Camelia Constantinescu pe când formau un cuplu fericit

Bărbatul va trebui să plătească despăgubiri şi daune morale familiei, dar are şi şansa de a face apel la decizia instanţei.

Procesul lui Radu Constantinescu (40 de ani) a decurs uşor deoarece bărbatul  a recunoscut de la bun început că a ucis-o pe Emilia Mitrea (46 de ani), mama soţiei lui. Atitudinea a fost recompensată cu reducerea cu o treime a pedepsei. Crima a avut loc în seara de 17 iunie, în zona centrală a oraşului Piatra Neamţ. Orbit de furie şi stimulat de băuturile alcoolice consumate, Radu Constantinescu şi-a împuşcat soacra în scara blocului, după care a încercat să-şi ia viaţa în maşina pe care o parcase în apropierea imobilului. Conflictul a survenit pe fondul relaţiei tensionate pe care acesta o avea cu părinţii soţiei, de care divorţa. 

Daune morale de peste 300.000 de lei

Ucigaşul a fost trimis în judecată pentru omor calificat şi două infracţiuni legate de regimul armelor şi muniţiilor. „Încadrarea juridică a fost schimbată de instanţă din «omor calificat» în «omor» pentru că s-a considerat că locul în care s-au petrecut faptele nu are caracter de loc public“, spune judecătorul Iulian Mitrofan, preşedintele Tribunalului Neamţ, care a dispus şi confiscarea armei tip «Baikal» şi a muniţiei nefolosite de criminal.

În plus, bărbatul are de plătit daune familiei îndoliate. „A fost obligat să plătească suma de 12.000 de lei ca despăgubiri materiale şi 300.000 de lei ca daune morale“, a mai adăugat Iulian Mitrofan. Radu Constantinescu are dreptul de a face apel în termen de 10 zile de la data primirii oficiale a sentinţei judecătorilor. Constantinescu mai are două procese. În calitate de administrator la o firmă de construcţii, acesta este suspectat de evaziune fiscală pentru sustragerea de la plata TVA şi a unui impozit pe profit de 3,3 milioane de lei.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite