Ghidul firmelor care-şi înşală partenerii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cu un singur click afli ce societăţi lucrează ilegal
Cu un singur click afli ce societăţi lucrează ilegal

Judeţul Neamţ se află pe locul patru în ţară  la numărul de societăţi comerciale care au emis bilete la ordin şi cecuri fără acoperire. 

Pe adresa de internet www.antitepari.ro pot fi găsite firmele cu care nu este recomandat să faci afaceri. „Avem pe site 73 de firme din Neamţ care au emis cecuri şi bilete la ordin fără acoperire, ceea ce plasează judeţul pe locul patru din ţară“, a precizat Dan Scarlat, din Iaşi, administratorul antitepari.ro. Ideea de a prezenta firmele care-şi înşală partenerii de afaceri i-a venit de pe când lucra în presa economică.


„Foarte mulţi agenţi economici se plângeau că este foarte complicat să îţi verifici partenerii“,
spune Scarlat. Dificultatea este dată de numărul mare de instituţii la care trebuie să apelezi pentru a face o astfel de verificare. „Trebuie să apelezi la Registrul Comerţului, la Ministerul de Finanţe şi la Centrala Incidentelor de Plăţi de la Banca Naţională a României, plus, eventual, la portalul instanţelor de judecată pentru a vedea în ce măsură există procese pe rol. Pentru toate acestea este nevoie de foarte mult timp“, a declarat Dan Scarlat.


Lansat la sfârşitul anului 2006, antitepari.ro are acum 200.000 de afişări şi 50.000 de vizitatori. O altă bază de date se referă la firmele intrate în faliment. „În România, statul nu este interesat de conflictele dintre agenţii privaţi şi nu te anunţă nimeni când o firmă de la care ai de recuperat bani a intrat în insolvenţă“, explică Scarlat.

Informaţii greu de găsit
Printre cele mai mari înşelăciuni din Neamţ consemnate pe internet se află acelea făcute de un grup de trei firme. „Grupul de firme Silky Company, Silky SRL şi Silky Market au totalizat circa 3 milioane de lei în bilete la ordin şi cecuri refuzate la plată“, a mai precizat Dan Scarlat.


După cum precizează acesta, baza de date a fost întocmită la plângerea unor persoane înşelate sau la solicitarea de verificare primită din partea diverşilor agenţi economici interesaţi. Printre reprezentanţii mediului de afaceri din Piatra Neamţ interesaţi de lista firmelor care-şi înşală partenerii se află Georgică Ştefan. „Ştiu despre această bază de date de pe la începuturile ei şi chiar am vorbit cu cei de la Iaşi şi le-am făcut o propunere de optimizare a ei în modul de prezentare“, a declarat Georgică Ştefan, reprezentant al unui grup de firme.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite