Gerul i-a scos pe elevi din şcolile de la ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Flăcările au izbucnit din cauza coşului necurăţat de funingine. Pompierii au venit în grabă în comună de la un alt incendiu.

NU RATA:

Victimă a gerului. Un copil a ajuns în hipotermie, la spital

Peste 200 de elevi au fost evacuaţi de urgenţă ieri din Şcoala de la Vaduri şi au fost trimişi acasă, pe un ger de -20 de grade Celsius. Şefii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă spun că unitatea de învăţământ a fost la un pas de a fi distrusă de flăcări din cauza coşului de fum necurăţat de funingine.

„S-a degradat o jumătate de metru pătrat de perete din cărămidă, care era în componenţa coşului de fum, şi parţial tocul uşii de la o sală de clasă. Pagubele au fost evaluate la 1.000 de lei, iar bunurile salvate la 15.000 de lei“, a precizat Iulian Jugan. şeful ISU Neamţ.

Pompierii au venit la şcoală de la un alt foc

Când au fost chemaţi la şcoală, pompierii tocmai terminaseră de stins un incendiu la o casă dintr-un sat din aceeaşi comună. Dimineaţă, la ora 6.00, flăcările au cuprins în întregime o locuinţă din lemn din satul Vădurele. „Incendiul s-a produs în urma unui scurtcircuit electric, provocat de un cablu care alimenta un bec sub tensiune şi era amplasat peste elemente combustibile“, a declarat căpitanul Jugan.

Două vile din apropierea acestei case, construite şi ele din lemn, au scăpat de urgia flăcărilor pentru că în acel moment nu sufla vântul. Ieri după-amiază, în jurul orei 16.00, pompierii au fost alertaţi aproape simultan în legătură cu izbucnirea a două incendii, unul în Roman, la podul unei case de pe Strada Sălciei, iar altul la o casă din comuna Brusturi.

A murit din cauza fumului de la soba din dormitor

Emil Panţîru, din satul Ticoş, a murit duminică, 24 ianuarie, la Spitalul de Arşi din Bucureşti, după ce suferise arsuri grave în incendiul care a cuprins un adăpost de pe un versant al Munţilor Tarcău. Grigore Atănăsoaie (16 ani), din comuna Drăguşeni, Suceava, a murit o noapte mai târziu, în comuna Grumăzeşti. Adolescentul a fost găsit fără suflare lângă Vasile Airinei (77 de ani), care se afla în comă.

Cei doi dormeau în aceeaşi cameră de mai multă vreme, de când tânărul muncea în gospodăria lui Airinei. Vineri seară, bătrânul a făcut focul în sobă şi a închis coşul de fum, pentru a nu ieşi căldura, înainte de a arde toate lemnele.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite