Gerul a dublat numărul incendiilor din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Temperaturile foarte scăzute din ultimele zile au dus la creşterea bruscă a numărului de incendii.

Izbucnirea flăcărilor a fost cauzată mai ales de supraîncălzirea sobelor sau a centralelor termice defecte. „Numărul incendiilor produse în ultima perioadă este dublu faţă de cel din timpul perioadelor călduroase“, a precizat Iulian Jugan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ.

I-a ars toată gospodăria

Pompierii spun că, de cele mai multe ori, flăcările izbucnesc seara, când oamenii fac focul în sobe pentru toată noapte. O situaţie alarmantă  s-a petrecut luni noaptea, când în judeţ au izbucnit aproape simultan două incendii de proporţii.
La ora 21.16, pompierii au fost alertaţi că focul a cuprins gospodăria unui sătean din comuna Piatra Şoimului.

După mai puţin de o oră, un alt incendiu a fost anunţat în localitatea Căciuleşti. „Intervenţiile s-au suprapus şi au fost dificile atât ca amploare, cât şi din cauza condiţiilor meteorologice. La temperatura care se înregistra atunci la Neguleşti, de minus 22 de grade Celsius, apărea riscul să îngheţe apa în ţeava de defulare pe care o mânuieşte pompierul“, a mai precizat căpitanul Iulian Jugan. La Căciuleşti, flăcările au distrus complet casa viceprimarului comunei Girov, Vasile Guriuc, precum şi barul şi magazinul alimentar din curte.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite