Neamţ: Georgia Acatrinei: „Nu pierd timpul la joacă, ci repet“ (PORTRET)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Georgia Acatrinei: „Nu pierd timpul la joacă, ci repet“ (PORTRET)
Neamţ: Georgia Acatrinei: „Nu pierd timpul la joacă, ci repet“ (PORTRET)

N-a fost concurs la care să nu fi urcat pe podium. Dovada sunt trofeele din camera sa, la care a adăugat acum şi premiul I câştigat la Cerbul de Aur Junior.

La prima vedere, Georgia pare un copil poznaş, pus mereu pe şotii. Ţi-o imaginezi jucând fotbal în curtea şcolii ori spunând bancuri în pauze. Dar, dacă ajungi să vorbeşti cu ea, îţi dai seama că te-ai înşelat.

Este un copil matur şi serios
 Analizează totul mult mai bine decât o fac cei mai mari decât ea şi ştie de pe acum ce vrea să facă în viaţă. „Ştiu că nu voi reuşi să fac nimic fără multă muncă. De aceea nu pierd timpul la joacă, ci repet zilnic. Nu-mi pare rău pentru că este alegerea mea“, spune pe un ton foarte serios Georgia.

Şi-a dovedit până acum că cele trei ore de canto şi repetarea paşilor de dans zi de zi nu sunt un timp pierdut. Nu a fost concurs de muzică pentru copii la care să fi participat şi să nu fi urcat pe podium. Ştie că-n viaţă nu trebuie să primeşti întotdeana marele trofeu, dar vrea să se autodepăşească în fiecare zi. „Cel mai mult îmi place să particip la concursurile unde este competiţia mare. Cu cât sunt mai buni ceilalţi concurenţi, cu atât mă ambiţionez mai mult şi bucuria este mai mare dacă primesc şi-un premiu“, explică tânăra.

„Toţi muncim foarte mult şi cred că numai aşa reuşim să convingem juriile că merităm să câştigăm“, recunoaşte Georgia Acatrinei. Talismane norocoase nu are, dar se roagă în fiecare seară şi, înainte de a urca pe scenă face de trei ori semnul crucii. Georgia crede că singurul obiect care-i poartă noroc este o iconiţă cu Sfântul Gheorghe, pe care a primit-o la o onomastică. În rest, este convinsă de faptul că niciun talisman nu i-ar aduce vreun trofeu fără muncă şi încredere în propriul talent. Poate fi un bun exemplu pentru ceilalţi copii de vârsta ei. Îşi câştigă propriii bani de la şase ani, când a participat la primul concurs de muzică.

Investeşte câştigurile în carieră
 Indiferent de suma care i se oferă pe lângă diplome sau cupe, micuţa artistă îşi strânge banii. „Acum am adunat 900 de lei din concursuri. De obicei îmi cumpăr costumaţii pentru concerte sau îi investesc în înregistrări. În ultima perioadă încerc să-mi iau şi accesorii pentru că aşa m-a sfătuit mama unei prietene. Recunosc însă că sunt destul de zgârcită atunci când trebuie să cheltuiesc din banii mei“, recunoaşte Georgia. Georgia Acatrinei este convinsă că s-a născut pentru a cânta. Nu se vede făcând altceva în viaţă, de aceea întregul ei univers de copil presupune numai muzică şi repetiţii pentru concerte.

Profil

Născută. 17 martie 2000, Piatra Neamţ.
Studii. Clasa a III-a.
Familie. Are o soră mai mică.

Întrebări şi răspunsuri

Ce artiste admiri şi de ce?
De la noi din ţară îmi place foarte mult Andra. Are o voce bună şi a început să cânte tot din copilărie. Se vede c-a muncit foarte mult şi-o admir. Mi se pare un bun exemplu pentru toţi copiii care vor să facă o carieră în muzică.

Unde te vezi peste zece ani?
Pe scenă. Eu sper să devin un nume în muzică pentru că ştiu că am talent şi muncesc foarte mult pentru a mă perfecţiona. Nu mă văd făcând altceva. Ştiu că este foarte greu să devii cunoscut în acest domeniu, dar nu este imposibil.

Ce-i place

„Să desenez, mai ales peisaje, şi să înot atunci când am timp liber. Mă mai joc şi-n curtea casei. Mi-am făcut eu un spaţiu numai al meu şi îmi place să-mi imaginez că mă plimb cu maşina. Când îmi mai vin şi prietenele pe aici este foarte frumos“, povesteşte Georgia.

Ce nu-i place

Niciodată nu mănâncă ciorbă de văcuţă şi nu se îmbracă în roz. „Movul îmi place, dar nu suport rozul. Nu-mi cumpăr nici rochiţe, nici accesorii roz. Poate că atunci când voi mai creşte îmi voi schimba opţiunea, dar până atunci sunt destul de încăpăţânată şi nu accept să port haine în această nuanţă“, mai spune ea.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite