Geanina Ciocoiu Este şefă peste 350 de microbişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pietreanca organizează suporterii galben-negrilor la meciurile de pe teren propriu şi din deplasare. Se poate spune că e cea mai „tare“ din galeria Ceahlăului.

Geanina Ciocoiu a început să-şi câştige banii de pâine de la 16 ani. Primul job a fost de chelner. „Am crescut fără tată, iar mama era bolnavă. Am fost nevoită să renunţ la şcoală, deşi am intrat a treia pe listă la liceu, şi a trebuit să muncesc“, povesteşte femeia.


„Eu cu frica nu le am“


Pentru a face rost de bani, în 1994 pietreanca a plecat în Germania, unde a lucrat ca bucătar într-o pizzerie. „Am plecat de una singură, dar îl aveam pe fratele meu acolo. Eu cu frica nu prea le am“, mai spune Geanina. A urmat studii de turism, a lucrat la o agenţie de turism, iar apoi şi-a deschis propria firmă de curierat în Germania. „Mi-am cumpărat un microbuz şi am dus pachete de una singură în toată Europa, că eu eram şi şoferul“, îşi aminteşte veselă pietreanca. I-ar fi plăcut să fie şofer de tir, dar nu exclude nici în prezent această variantă.În 2004 Geanina a hotărât să închidă firma de curierat, după care a plecat în Anglia, la Londra. Şi-a găsit cu uşurinţă un loc de muncă ca vorbitor de limbă germană la o firmă care făcea sondaje.


În 2008 a revenit în ţară, iniţial în concediu, dar a decis că e momentul să rămână acasă. „De obicei sunt chemată acolo unde nu merge treaba. După ce pun totul pe picioare, am solicitări să plec în altă parte“, povesteşte Geanina. A lucrat ca manager de vânzări la o firmă care comercializa maşini de mare tonaj, iar mai apoi a fost administrator la un restaurant în ştrand. „Şefă am fost cam peste tot, la toate locurile de muncă pe care le-am avut“, se mândreşte pietreanca. Din turul campionatului de fotbal 2009, Geanina a primit propunerea din partea unor sponsori de la echipa Ceahlăul Piatra Neamţ, să preia conducerea la galerie. „Am luat propunerea ca pe-o provocare“, completează şefa galeriei.


Reguli în galerie


A preluat galeria Ceahlăului cu 10 oameni, iar în prezent sunt 350. „La început am fost privită sceptic de către toată lumea, dar s-au schimbat lucrurile când am vorbit cu ei“, precizează Geanina Ciocoiu. Tânăra s-a impus prin respect şi profesionalism, dar a reuşit să stabilească un set de reguli pe care nu le încalcă niciun suporter.  S-a renunţat la injurii şi violenţă,  iar fiecare deplasare se termină cu felicitări din partea gazdelor. În prezent, ea lucrează la un imn pentru echipa Ceahlăul.

ce-i place


Geanina ascultă muzică atunci când vrea să se relaxeze, în mod special hip-hop. Îi place să socializeze şi este pasionată de pescuit, pe care îl practică lunar alături de fraţii ei. Îi mai plac persoanele simple şi apreciază omenia. Adoră înotul, plimbările cu bicicleta şi să facă surprize oamenilor.

ce nu-i place


Este deranjată atunci când nu este apreciată cât merită pentru ceea ce face sau atunci când doreşte să schimbe ceva în bine, dar nu este lăsată. Detestă ziua de luni şi iarna. „Nu-mi plac oamenii falşi şi cei care nu-şi fac meseria cum trebuie, deşi sunt plătiţi pentru asta“, mai spune Geanina.

întrebări şi răspunsuri
Ce meserie ţi-a plăcut cel mai mult?
Meseria de agent turistic. Iubesc călătoriile, geografia, oamenii din diferite ţări, culturile şi mentalităţile străinilor. Îmi plăcea să văd bucuria oamenilor în momentul în care le găseam pachetul de vacanţă potrivit. 
Ce-ţi place cel mai mult la galeria Ceahlăului? 
Partea cea mai frumoasă este să organizez totul cum trebuie şi să fie bine din toate punctele de vedere. Satisfacţia cea mai mare este atunci când se fluieră de final şi echipa vine, ne salută şi ne mulţumeşte pentru sprijin. Pot să spun că satisfacţia este maximă după un meci câştigat.

profil
născută. 16 februarie 1974, Săvineşti, judeţul Neamţ.
studii. Colegiul de Turism de la Duisburg, Germania.
familie. Divorţată.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite