Neamţ: Garderobă de iarnă de la second-hand

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Garderobă de iarnă de la second-hand
Neamţ: Garderobă de iarnă de la second-hand

Multe pietrence cumpără haine purtate fiindcă sunt ieftine

Doamnele caută să cheltuie cât mai puţin pentru îmbrăcăminte în sezonul rece. Preţul unui pulover la mâna a doua ajunge la 20 de lei, iar o geacă costă 60 de lei.

Pietrencele care nu-şi permit să se înnoiască consultă ofertele magazinelor cu îmbrăcăminte la mâna a doua. „Am adus geci de iarnă cu 60 de lei şi pulovere cu 20 de lei. Sunt mult mai ieftine faţă de magazinele din oraş, dar lumea nu prea mai cumpără“, spune Gheorghe Todireasa, vânzătoare în Bazar.

În ciuda preţurilor mici, clienţii spun că nu-şi permit să facă prea multe cumpărături nici de la magazinele second-hand. „Nu mi-am mai cumpărat un palton de trei ani. Am unul bun, pe care-l dau la curăţătorie şi gata. Am schimbat deja flecurile la cizme şi nu-mi mai trebuie nimic pentru iarnă. Sper să am bani de facturi“, spune Doina Haralamb, vânzătoare.

Blănurile au preţuri piperate şi la mâna a doua

Cele mai scumpe produse de la second-hand sunt hainele de piele şi blănurile, care au preţuri piperate. „Visez şi eu la o haină de blană, dar una nouă mă costă cât salariul meu pe jumătate de an. Am căutat la second, dar şi aici ajungea la 500 de lei. E prea mult“, a declarat Roxana Ailenei, bugetar. Sunt pietrence care recunosc că au fost prevăzătoare şi şi-au luat haine noi de la târgurile de îmbrăcăminte, la preţ de producător. „Mi-am luat o haină de iarnă cu 40 de lei şi o pereche de cizme cu 150 de lei. Mai aştept un târg să-i iau şi soţului o haină. Sunt chiar mulţumită că am dat numai 200 de lei. Cu banii ăştia nu-mi cumpăram mai nimic din magazin“, se laudă pentru inspiraţie Carina Preotu, secretară.

Ce se poartă în această iarnă

Tendinţele sezonului toamnă-iarnă 2009 le recomandă doamnelor care vor să fie în pas cu moda cămăşile în carouri, colanţii şi măcar un obiect vestimentar din blană sau din piele. „Eu îmi fac cumpărăturile din străinătate. Garderoba de iarnă mă costă cam 3.500 de euro, dar merită toţi banii“, a spus Mihaela Cornea, administrator al unei firme de mobilă. O cămaşă la modă costă 80 de lei, iar o bundiţă din blană ecologică trece de 200 de lei.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite