Neamţ: Gârcinenii au vizionat filmul despre satul lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Gârcinenii au vizionat filmul despre satul lor
Neamţ: Gârcinenii au vizionat filmul despre satul lor

Sub ameninţarea ploii care se pornise în oraş, sătenii din Gârcina s-au adunat cu mic cu mare în curtea Primăriei ca să vadă filmul cu vecinii lor, nea’ Costică şi tanti Lenuţa. „E

Sub ameninţarea ploii care se pornise în oraş, sătenii din Gârcina s-au adunat cu mic cu mare în curtea Primăriei ca să vadă filmul cu vecinii lor, nea’ Costică şi tanti Lenuţa.

„E mai frumos aşa, afară, să te uiţi la film, că la televizor îţi strici ochii“, comenta Maria Ababei, a lui Hribu’, cum e cunoscută în sat. Localnicii Constantin şi Elena sunt personajele principale din filmul care le poartă numele. Plin de umor şi mândru că atâta lume a venit să îl vadă, nea’ Costică i-a cerut primăriţei să vorbească cu Cel de Sus să nu lase ploaia să strice bucuria spectatorilor, după care s-a aşezat în ultimul rând să urmărească filmul al cărui protagonist principal este, alături de soţia sa.

„Eu credeam că Andrei se joacă cu aparatele alea. Acu’ râde lumea de mine, dar râd şi eu cu oamenii“, a comentat octogenarul, mulţumit de isprava nepotului Andrei Dăscălescu, regizorul filmului.

Constantin şi Elena readuc cinema-ul la sat
Revenirea filmului „Constantin şi Elena“ acasă la Gârcina, unde au fost făcute filmările, s-a bucurat de un succes deosebit în rândul sătenilor.

Primarul Aurora Bălan va propune Consiliului Local acordarea titlului de cetăţean de onoare tânărului regizor. Mai mult, edilul vrea să amenajeze un spaţiul unde sătenii să poată vedea periodic filme. „Pentru mine a fost o datorie să le prezint bunicilor şi oamenilor acest documentar despre satul lor, la care au participat voluntar sau mai puţin voluntar la filmări“, a mărturisit regizorul Andrei Dăscălescu. După emoţiile festivalurilor europene, naţionale şi chiar locale de ieri seară, tânărul realizator pietrean va testa şi  publicul asiatic la un festival din Coreea de Sud.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite