Neamţ: PORTRET: Gabriel Vasilescu: „O forţă mă împinge spre cunoaştere“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 12 ani s-a întrebat prima oară cine suntem şi încotro ne îndreptăm, ce se întâmplă după moarte, iar acum încearcă să vadă dincolo de limite.

Gabriel Vasilescu transformă grafica video într-o adevărată artă. Acesta realizează producţie publicitară în 3D şi se poate lăuda cu o nominalizare la Festivalul „Filmul de Piatra“ pentru aportul adus la pelicula de scurt metraj „Tributul apelor“.

Graficianul a pornit în cercetarea misterelor acestei lumi alături de fratele geamăn, Laurenţiu, care-i împărtăşeşte setea de cunoaştere. Gabi îşi aminteşte cum, înainte de 1989, cărţile despre fenomenele misterioase din Triunghiul Bermudelor sau despre OZN-uri se găseau foarte greu. 

„Am simţit de mici instinctul de a cunoaşte răspunsurile despre viaţă, despre lumile de dincolo de noi. Mama, care avea aceeaşi dorinţă, ne ajuta foarte mult pentru a găsi volumele despre spiritualitate şi paranormal“, povesteşte artistul. După ce a renunţat la gândul de a deveni aviator, Gabi s-a orientat spre arta fotografică, domeniu în care s-a implicat şase ani. Pasiunea pentru depăşirea limitelor a fost însă mai puternică.

Este o forţă care mă împinge spre cunoaştere. În ultimii ani am început să studiez cărţi, înregistrări video sau mărturii ale oamenilor de pretutindeni, care ne dovedesc că lumea se schimbă. Aşa am înţeles că de noi depinde foarte mult această schimbare“, explică graficianul. În cercetarea sa, Gabi se foloseşte de fiecare informaţie, monitorizând atent orice eveniment.

Fenomenul 2012, un studiu aparte

Îşi dedică o parte din timp şi energie pentru a înţelege şi a desluşi misterul care planează în jurul anului 2012.
„Nu trebuie să ne gândim la ce va veni ca la un final, ci este vorba despre un prag.  Dumnezeu ne-a dat puterea să putem crea“, spune tânărul. Graficianul este convins că data de 12 decembrie 2012 va marca semnificativ cursul vieţii.

„Timpul care a devenit mult mai scurt, clima care a modificat aspectul planetei şi calendarele antice foarte precise, toate acestea ar trebui să ne dea de gândit. Numai prin puterea credinţei şi a gândurilor noastre vom putea influenţa lucrurile, astfel ca schimbarea să fie în bine“, încheie  graficianul.

Profil

Născut. 27 septembrie 1975, Bucureşti.
Studii. Liceul de Aviaţie „Henri Coandă“ din Bucureşti.
Familie. Căsătorit, are un copil.

Întrebări şi răspunsuri

Ce planuri leagă viitorul apropiat de pasiunea ta?
Am început cu blogul pe care scriu, am continuat cu emisiunea „Dincolo de limite“ şi am avut marea surpriză să văd că sunt din ce în ce mai mulţi oameni cărora le pasă de viitorul omenirii şi al planetei. 

Putem influenţa destinul în bine?
Trebuie să avem credinţă şi să ne eliberăm mintea de tot ce ne poate cauza suferinţă, să iubim tot ce ne înconjoară şi să fim conştienţi că putem primi exact ceea ce ne dorim. De asemenea,  trebuie să conştientizăm că în pragul acestor schimbări prin care trecem, fiecare dintre noi este o verigă foarte importantă dintr-un tot care poate schimba întreaga lume.

Ce-i place
Gabi iubeşte natura şi tot ce ne inconjoara. „Atunci când ies din casă şi văd tot ce mă înconjoară reuşesc să mă deconectez de la orice problemă şi de la grijile zilnice. Regret faptul că timpul este scurt şi nu reuşesc să petrec mai multe momente cu familia în mijlocul naturii“, susţine graficianul.

Ce nu-i place
„Nu-mi plac oamenii care nu ştiu să filtreze informaţiile primite sau să se bucure de frumuseţea vieţii şi a lumii din jurul lor, de clipele pe care le trăim, de persoanele care ne înconjoară şi care ne pot umple de energie pozitivă“, spune artistul. 

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite